Collecte

STICHTSE VECHT > De gezamenlijke collecte van Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds gaat niet door. Het aantal COVID-19-besmettingen is in Stichste Vecht helaas zo hoog dat de Hartstichting, ReumaNederland en Longfonds vinden dat collecteren niet verantwoord is. 'Dat is een enorme teleurstelling. Voor ons maar vooral voor alle vrijwilligers in deze gemeente. Na alle voorbereidingen en met het fijne vooruitzicht om binnenkort langs de deuren te gaan, is het stopzetten van de collecte in onze gemeente een enorme domper. Maar de gezondheid van de vrijwilligers en van de gevers aan de deur staat nu voorop', aldus de organisatie.


Winterwandeling

ViNKEVEEN > Op zaterdag 17 oktober organiseert IVN De Ronde Venen & Uithoorn de eerste winterwandeling van het nieuwe seizoen. Deze afwisselende rondwandeling start in Wilnis en brengt ons via het Marickenland in Vinkeveen. Dit gebied is een natuurgebied in ontwikkeling en het is een belangrijke schakel tussen de Vinkeveense en de Nieuwkoopse Plassen voor planten en dieren die goed gedijen in natte natuur. De route vervolgt via het Bellopad om uiteindelijk weer in Wilnis te eindigen. Zo leer je het mooie buitengebied tussen Wilnis en Vinkeveen kennen. Deze wandeling over soms onverharde paden is ongeveer 8,5 km lang. Verzamelpunt: parkeerterrein bij de algemene begraafplaats in Wilnis. Start is om 9.30 uur. Deze winterwandeling zal conform de coronamaatregelen plaatsvinden. We kunnen maximaal 20 deelnemers in twee aparte groepen laten meewandelen. Deelname kan alleen door vooraf aan te melden via een e-mail aan: winterwandelen@ivn-drvu.nl. Kijk voor meer informatie over IVN op: https://www.ivn.nl/afdeling/de-ronde-venen-uithoorn.


Paleis Lofen

UTRECHT > Op 2 juni 1122 kreeg Utrecht stadsrechten uit handen van keizer Hendrik V in zijn paleis ‘Lofen’. De resten van dit paleis bevinden zich in kelders onder gebouwen op en rond het Domplein en zijn niet of nauwelijks toegankelijk. Tot nu. De Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel verwierf recent een gedeelte van de kelders met daarin resten van het voormalige souterrain (begane grond) van het paleis. Vervolgens is aan DOMunder gevraagd om de kelders met deze resten toegankelijk te maken voor iedereen. DOMunder lanceert het project ‘Vind Paleis Lofen' tijdens de online viering van de ‘Nacht van de Utrechtse Geschiedenis'.
Op 2 juni 2022, de 900ste verjaardag van Utrecht, opent Paleis Lofen weer zijn deuren. Gebouwd voor, door en met Utrecht. Je kunt op twee manieren meedoen: volg het project. Schrijf je in voor de Nieuwsbrief. Doneer 50 euro en bouw mee. Ontvang daarnaast een uitnodiging voor een exclusieve preview door de kelders, zodra de omstandigheden dit toelaten.
Vind Paleis Lofen wordt mogelijk gemaakt door de Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel, K.F. Hein Fonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en de gemeente Utrecht.