Speelgoedbank

STICHTSE VECHT > Speelgoedbank Stichtse Vecht verzamelt gebruikt maar nog goed speelgoed in om dit te verspreiden bij de kinderen die het niet zo breed hebben. Op deze manier verzorgen ze ook voor hen een mooie en onvergetelijke pakjesavond dit jaar.
Lionsclub Over Holland gaat de Speelgoedbank helpen met een inzamelingsactie zodat ze in deze moeilijke tijden nog meer kinderen kunnen plezieren. Help ze hierbij en lever speelgoed aan wat nog goed is maar niet meer gebruikt wordt. Kijk op de zolder of kinderkamer of er nog wat ligt wat ze kan helpen!. Meld het speelgoed en je adres voor 30 oktober aan bij Lionsclub Over Holland via een mailtje naar over.holland@lions.nl. Zet het speelgoed (schoon en compleet) op zaterdag 31 oktober 10.00 uur bij je voordeur. Doe dit (ivm corona) in een afgesloten zak. Tussen 10.00 uur en 13.00 uur haalt de Lionsclub dit op en levert het af bij de Speelgoedbank.


Lezing

LOENEN > Als gevolg van de aanscherpende maatregelen ivm Covid-19 heeft de Historische Kring Loenen in samenspraak met de spreker van de lezing, besloten om de presentatie Drususgrachten in Studio Idee van 29 oktober te verplaatsen naar het najaar 2021. Voor een exacte datum en tijdstip verwijzen wij graag naar onze website, www.hkloenen.nl.


Welzijn

MAARSSEN > Zoekt u als vrijwilliger een fijne tijdsbesteding, dan is dit uw kans! Vindt u het fijn om collega’s te hebben, lekker bezig te zijn en met een voldaan gevoel naar huis te gaan? ‘De Vondel’ in Maarssen-Dorp, het wijkontmoetingscentrum waarin het kantoor van Welzijn Stichtse Vecht zich bevindt, is op zoek naar vrijwillige ondersteuning bij de receptie voor de maandag-, dinsdag- en/of woensdagmiddag van 13.00 – 17.00 uur (en eventueel vervanging tijdens afwezigheid/vakantie). Naast het aannemen en doorverbinden van de telefoon, staat u de mensen te woord die aan de balie komen en helpt hen verder. Daarnaast omvat het werk nog enkele administratieve en ondersteunende werkzaamheden. Bent u een echt mensen-mens, bent u geduldig, flexibel, heeft u een luisterend oor en kunt u aardig met de computer overweg? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakinggesprek! Lionne Schnitzeler (vrijwilligerscoördinator bij Welzijn Stichtse Vecht) (0346) 290726 of l.schnitzeler@welzijnsv.nl. Kijk op www.welzijnstichtsevecht.nl.


Alzheimer

STICHTSE VECHT > Van 1 tot 7 november vindt de jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland plaats. De deur-aan-deurcollecte zal veilig, binnen de 1,5 meter afstandsnorm, doorgaan. Daarnaast zet Alzheimer Nederland dit jaar ook in op een online collecte. In Vreeland en Loenen kunnen ze nog wel wat extra helpende handen gebruiken. Wilt u één of meerdere straatjes collecteren? Dat zou geweldig zijn. Bel voor meer informatie met Ellis Temminck, relatiebeheer collecte: 06-57590318 of mail naar e.temminck-smeets@alzheimer-nederland.nl. Zij brengt u dan in contact met de plaatselijke coördinator.