Brand

LOENERSLOOT > Een bewoner is donderdagavond gewond geraakt bij een woningbrand in Loenersloot. Het vuur brak uit in de woonkamer van het huis aan de Binnenweg. De brand ontstond in de openhaard en is vervolgens doorgeslagen naar de tv. De brandweer had het vuur snel onder controle. De bewoner is vanwege het inademen van rook naar het ziekenhuis gebracht.


Aanrijding

BREUKELEN > Een kind (4) is vrijdagmiddag door een motor aangereden op een oversteekplaats in Breukelen. Het ongeluk gebeurde op de Straatweg, ter hoogte van het tankstation. Volgens een agent stak het meisje te voet over toen ze werd geraakt door de spiegel van de motor. Het slachtoffertje raakte hierbij gewond. Ze is door ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het met het kind gaat, is onbekend.


Achtervolging

MAARSSENBROEK > De politie heeft vrijdagavond na een achtervolging door diverse wijken van Maarssenbroek een snorfietsers aangehouden. De man kreeg een stopteken. 'Hij probeerde ervandoor te gaan en haalde hier met zijn snorfiets een hele hoge snelheid en gevaarlijke capriolen uit. Na een korte achtervolging reed hij zichzelf klem en zette het op een rennen. De collega's hebben de achtervolging te voet voortgezet. Na een sprint door de bosschages liep de verdachte zo in de armen van een collega en kon worden aangehouden. Op het bureau bleek de verdachte niet in het bezit te zijn van een rijbewijs', zo meldt de politie op facebook. De snorfiets is voor technisch onderzoek meegenomen. Op de rollerbank bleek hij 74 km te lopen. De verdachte krijgt meerdere bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs, negeren stopteken en wat er nog uit het onderzoek van de snorfiets komt, waaronder sowieso de snelheid en een gladde band.