Jan Karsemeijer en Ellen Fokker, bestuursleden LTO Utrecht.
Jan Karsemeijer en Ellen Fokker, bestuursleden LTO Utrecht.

Appels naar scholen en voedselbanken

STICHTSE VECHT > Boeren en tuinders deelden tijdens de Dutch Food Week ruim 40.000 appels uit bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, scholen en voedselbanken in hun eigen regio.


LTO Noord, belangenvereniging van boeren en tuinders en initiatiefnemer van de uitdeelactie, wil Nederlanders de waarde van onze boeren en tuinders laten zien en proeven. Want juist nu is gezond en betaalbaar voedsel belangrijk voor ons allemaal. In de provincie Utrecht worden op diverse plekken meer dan 5000 appels uitgedeeld. In Stichtse Vecht werden appels uitgedeeld aan scholen, Voedselbank Stichtse Vecht en bij het Dorpshuis in Nieuwer Ter Aa. Elke dag zorgen boeren en tuinders voor gezond en betaalbaar eten. Zij investeren voortdurend in manieren om nog duurzamer te produceren, ze bewaken de biodiversiteit en wekken energie op. Dat doen ze voor ons allemaal. Dag in, dag uit zetten zij zich ervoor in om te zorgen dat we niet alleen nu, maar ook in de toekomst eten en drinken op tafel hebben staan. Dat we kunnen genieten van bloemen en planten in huis en van een groene leefomgeving. En dat we onze tanden kunnen zetten in zo'n lekkere appel van Hollandse bodem.
'We verbinden zo op een positieve manier de agrarische sector met burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien en vertellen wat de agrarische sector voor de lokale gemeenschap betekent. Juist ouderen, zieken of hulpbehoevenden hebben het moeilijk in deze tijd en daarom wilden we iets positiefs voor hen doen', aldus de bestuursleden Jan Karsemeijer en Ellen Fokker uit Stichtse Vecht.