Zorgen om timmerfabriek in de Klokjeslaan

MAARSSEN > De politiek was vorige week bij het inspreken in de commissie duidelijk verrast door de zorgen van de bewoners van de Klokjeslaan in Maarssen-Dorp over de vestiging van een timmerfabriek op een terrein achter de woningen.


Lokaal Liberaal heeft zich verdiept in de kwestie en nu vragen gesteld aan het college over de ontwikkelingen rond perceel 19a.

'Het bestemmingplan en de afgegeven omgevingsvergunning geven aan dat er op het bestaande bouwvlak nieuwbouw kan en mag worden gerealiseerd. Echter is deze nieuwbouw tweelaags met een maximale bouwhoogte van 10 meter en voorzien van ramen en een showroom. Op het terrein worden vijf parkeerplaatsen gerealiseerd', aldus fractievoorzitter Kox, die nu wil weten hoe de communicatie richting de buurt is gegaan en of er geen problemen komen met parkeren en het verkeer. Want extra parkeerruimte is er in de nabije omgeving niet. 'Met de voorgestelde 24 medewerkers en een showroom is de verwachting dat verkeerstoename in de toch al vrij krappe Klokjeslaan flink zal toenemen. Hoe denkt het college de verkeersveiligheid ten aanzien van spelende kinderen, fietsers en wandelaars in de vrij smalle Klokjeslaan te waarborgen?' Dat het wellicht allemaal kan kloppen met het bestemmingsplan is wel duidelijk, maar wil je dit ook in een wijk, zo vraagt Lokaal Liberaal zich af.

'Heeft het college met de initiatiefnemer besproken dat een dergelijke bedrijvigheid niet past in een woonwijk en is er gekeken naar een alternatieve locatie die niet midden in een woonwijk ligt?', zo wil Lokaal Liberaal weten.