Mondkapje

STICHTSE VECHT > Deelnemers aan de Voedselbank Stichtse Vecht ontvangen bij hun voedselpakket deze weken ook mondkapjes. Dat heeft de gemeente mogelijk gemaakt zodat ook mensen met een smalle beurs zichzelf en anderen kunnen beschermen tegen corona.


Jerrycans

UTRECHT > De brandweer heeft dinsdagavond zeker tien jerrycans uit het Amsterdam-Rijnkanaal gevist, ter hoogte van de Demkaspoorbrug in Utrecht. Mogelijk gaat het om afval van een drugslab. Een schipper had de blauwe vaten zien drijven. Met een boot en duikers zijn ze uit het kanaal gehaald en op de kant gezet. De jerrycans waren open toen ze in het water lagen en mogelijk heeft er benzine ingezeten. Dat wordt in drugslaboratoria gebruikt om cocaïne te wassen.


ArcheoHotspot

LEIDSCHE RIJN > Ook in de herfstvakantie is de ArcheoHotspot bij Castellum Hoge Woerd open in het museum. Nu op zaterdag 24 oktober van 12.00 tot 16.00 uur. Aan het einde van de expositie ‘3000 jaar wonen en werken in Leidsche Rijn’, kun je zelf aan de gang als archeoloog. In deze ruimte bevindt zich namelijk de ArcheoHotspot. Hier wordt archeologie tastbaar aan de hand van echte bodemvondsten uit de regio Utrecht en kun je zelf meehelpen met archeologisch onderzoek! Heb je toevallig een vondst thuis liggen waar je graag meer over wilt weten of wil je een vondst registreren (indien gevonden in de provincie Utrecht) voor toekomstig onderzoek? Kom dan langs bij de ArcheoHotspot.


Fietsoversteek

REGIO > Tussen 19 en 26 oktober gaat de provincie Utrecht aan de slag met het verbeteren van twee fietsoversteken bij de Burgweg (N410) in Odijk. Het betreft de oversteek over de Schoudermantel (N229) en de oversteek bij woningbouwlocatie 'Het Burgje'. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, hoeft de weg niet te worden afgesloten. Wel zal er periodiek hinder zijn voor het verkeer dat met bebording en door verkeersregelaars veilig langs de werkzaamheden wordt geleid. De kruising van de Burgweg (N410) en de Schoudermantel (N229) wordt aangepast op de nieuwe situatie waarin fietsers tussen de Schoudermantel en Het Burgje gebruikmaken van het nieuwe fietspad aan de noordzijde van de Burgweg. Dit stukje fietspad is door de gemeente Bunnik aangelegd, vooruitlopend op de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de gehele N410 door de provincie Utrecht. De zuidelijke en de noordelijke fietsoversteek over de Schoudermantel worden gecombineerd tot één noordelijke oversteek, de hoofdrijbaan van de Burgweg wordt afgesloten voor (brom-)fietsers tussen de Schoudermantel en Het Burgje en de verkeerslichten op het kruispunt krijgen een andere regeling. Er komt een betere aansluiting van het nieuwe fietspad op de Burgweg, ter hoogte van Het Burgje. De verbetering bestaat uit het verbreden van de oversteek en het aanpassen van de verhoging tussen het fietspad en de hoofdrijbaan. Hierdoor krijgen de fietsers meer ruimte en meer bescherming bij het oversteken.