Schietsportvereniging

LOENEN > De uitslagen van Schietsportvereniging Loenen van de oefenavond: Klein Kaliber Geweer (KKG). Hoofdklasse: G. Worm: 83. Klasse D: J. den Boer: 71, J. Kaashoek: 71, C. Pap: 82, T. Timmerman: 22. Klein Kaliber Pistool (KKP). L. Delput: 67, M. v. Egmond: 63, M. Sloeserwij: 75, P. Visser: 81. Klein Kaliber Karabijn (KKK). H. Blokzijl: 85, B. Bolderdijk: 86, P. Bijma: 88, M. Kaashoek: 36, N. Looyenga: 97, M. Schulpen: 92,. Jeugd Luchtgeweer. M. Knoet: 38, S. v. Kooi: 16, L. Simons: 30.


Allerzielen

MAARSSEN > Ieder jaar met Allerzielen worden alle dierbare overledenen herdacht. Op deze dag is er in veel kerken een Allerzielenviering waarin men kaarsen brandt en namen van overledenen noemt. Ook een bezoek aan het kerkhof is een mooi gebaar om juist op deze dag dierbaren te herdenken. De Allerzielentraditie bestaat al heel lang en de laatste jaren lijkt deze herdenking een steeds grotere rol te spelen in onze maatschappij. Dit jaar valt 2 november op maandag en namens de H. Hart kerk en de Verrijzeniskerk uit Maarssen nodigen wij u derhalve uit zondag 1 november naar de begraafplaatsen aan de Straatweg te komen om uw overleden dierbaren te herdenken en even bij ze stil te staan. Wij staan die dag van 14.00 tot 16.00 uur bij de ingang van de RK Begraafplaats Beerenstein, met koffie en thee, voor een ontmoeting en om samen met u te herdenken. Op maandag 2 november vindt in iedere RK kerk in Maarssen een Allerzielenviering plaats. Informatie over deze vieringen treft u aan op onze websites.


Gildewandeling

UTRECHT > Op woensdag 4 november kunt u met gildegidsen Alfred Sturkenboom en Riet Molenaar op zoek naar de Sporen van Sint Maarten. De wandeling start om 14.30 uur en duurt anderhalf uur. In deze familiewandeling (ook geschikt voor kinderen) gaan ze op zoek naar sporen van Sint Maarten. Welke rol speelde de beschermheilige door de eeuwen heen? Ze gaan ontdekken waar ze afbeeldingen van Sint Maarten kunnen vinden in de stad en hoe ze nog meer herinnerd worden aan deze schutspatroon. Het wapen van de stad: op het stadsvaandel werd Sint Maarten in de late middeleeuwen al mantel-delend afgebeeld. Op het rood-witte stadswapen was ook de afbeelding van Sint Maarten opgenomen. Later is deze afbeelding verdwenen, maar de kleuren zijn gebleven. Het rood en wit herinneren volgens de overlevering aan de rode mantel en het witte onderkleed van Sint Maarten. Ga voor meer informatie en aanmelden naar www.gildeutrecht.nl. U kunt zich voor deze wandeling ook aanmelden op werkdagen tussen 14.00 en 16.00 uur op telefoon (030) 2343252 of via e-mail balie@gildeutrecht.nl (met vermelding van uw telefoonnummer). Plaats van vertrek hoort u bij aanmelding. Kosten: 8 euro p.p., 4 euro voor kinderen beneden 13 jaar of U-pashouders.