Bridge

MAARSSENBROEK > Al sinds medio maart kan Bridgeclub de Vechtstreek geen drives meer organiseren in de Open Hof in Maarssen-Dorp. Deze vereniging, met tegen de 200 leden met een gemiddelde leeftijd van dik zeventig, houdt tot nu toe het hoofd boven water.

Een behoorlijk deel van de leden blijft actief door in clubverband online te bridgen of door thuis met maximaal drie anderen te kofferbridgen. Toch lijdt het clubgevoel onder de coronacrisis. Het elfde lustrum zou groots gevierd worden op 10-10-2020, maar helaas. IJs en weder dienende, of beter covid-19 volente, gaat dat dit komend voorjaar alsnog gebeuren.

Om de stemming erin te houden heeft de LACH (Lustrumcommissie Anneke, Corinne en Hans) voor een opkikkertje gezorgd. Bij alle leden is de afgelopen week, tegelijk met het clubblad de Vechtjas, een zakflacon limoncello bezorgd. Zelf geproduceerd, uitgevuld, bestickerd en gedistribueerd tot in Houten en Zeist aan toe. En voorzien van een bijsluiter, waarin o.a. wordt gewezen op mogelijke bijwerkingen zoals te hoog bieden, vergeten te snijden en het noteren van een foutieve score. Gezien de spontane reacties was deze actie een schot in de roos.


Skeelerbaan

BREUKELEN > De initiatiefnemers hebben deze maand overleg gehad met de gemeente over de skeelerbaan. Afgesproken werd dat voor 1 november een business case aan de gemeente zal worden overhandigd. Om deze business case te kunnen opstellen had de initiatiefgroep nog wel een aantal vragen voor de gemeente. Beloofd werd dat de gemeente vóór 20 oktober zou antwoorden. Inmiddels is de Skeelerclub Stichtse Vecht opgericht met als doelstelling het bevorderen van het skeeleren in de ruimste zin van het woord. Voorzitter van de Skeelerclub is Carel Leuftink uit Nieuwer Ter Aa. Yoeri Gijsen is de secretaris en Teus Gijsen de penningmeester, beiden uit Breukelen. De club is druk bezig met het opzetten van een website, waarop geïnteresseerden in de skeelersport zich ook als lid kunnen aanmelden. Op korte termijn worden ook de Stichting Eigendom Skeelercentrum Stichtse Vecht én de Stichting Exploitatie Skeelercentrum Stichtse Vecht opgericht. Samen met de skeelerclub pakken deze stichtingen de realisatie van het skeelercentrum verder op. De Wijkcommissie Breukelen Noord blijft het project voorlopig nog met raad en daad ondersteunen.


Kerstmarkt

MAARSSENBROEK > De kerstmarkt in De Ark is dit jaar in aangepaste vorm. U kunt wel in het bezit komen van versgebakken oliebollen, een sfeervol kerstbakje en/of pakketjes zelf ontworpen kerstkaarten. U bestelt via de website Ark-acties.nl wat u wilt hebben. Vanaf 5 november kunt u tot eind november uw bestelling plaatsen. En op zaterdag 12 december ligt de bestelling voor u klaar in de Ark. Voor wie het ophalen een probleem is, is er een thuisbezorgservice, op vrijdagmiddag 11 december. 40% van de opbrengst komt ten goede aan de Zonnebloem: Voor meer informatie: Anneke Velthuijsen amvelthuijsen@yahoo.com, 06-13639072.