Afbeelding

Sloop oud schoolgebouw Wereldkidz

Eerst inspectie van omliggende woningen en bedrijven

MAARSSEN > De voorbereidingen voor de sloop van het voormalige onderwijsgebouw aan de Gaslaan 22 in Maarssen zijn begonnen en begin volgende maand gaat de sloop echt beginnen.


Op de locatie bij het Harmonieplein komt een Kindcentrum. Voordat het slopen begint, fotografeert en beschrijft een expertisebureau uitgebreid de woningen, bedrijven en bijgebouwen die rondom het sloopgebied liggen. Het bureau fotografeert ook de openbare bestrating. Ligt uw woning in het gebied rondom het gebouw dat wordt gesloopt? Dan krijgt u bericht dat het bureau langs komt. Een opname door een expertisebureau is gebruikelijk bij sloopwerkzaamheden. Met deze foto's is later aan te tonen of er schade is ontstaan door de sloop.
‘We willen een groene en duurzame gemeente zijn. Daarom wordt er straks op een speciale manier gesloopt, de zogenoemde circulaire sloopmethode. Materialen en producten uit het gesloopte gebouw kunnen daardoor weer opnieuw worden gebruikt', aldus een woordvoerder van de gemeente. 'We proberen zoveel mogelijk bomen te laten staan. De bomen die blijven staan, beschermt de RGS groep tijdens de sloopperiode. De schaftkeet, de wc's en de containers komen achter op het schoolplein. Stof, geluids- en trillinghinder probeert de RGS groep zo veel mogelijk te beperken. Daarom breken ze het vrijkomende puin niet op het perceel, maar voeren ze het af naar een afvalverwerkingsbedrijf. Ter hoogte van de in- en uitrit komen rijplaten om de bestrating te beschermen. ‘Na de sloop maken we het terrein gelijk en zaaien we het in met gras. Op het grasveld komen tijdelijk twee voetbaldoeltjes zodat kinderen er kunnen voetballen. Het nieuwe bestemmingsplan voor de ontwikkellocatie is ondertussen vastgesteld door de gemeenteraad. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de bouw van het Kindcentrum start.'