Raad stemt in met komst hondenpension Loenen

LOENEN > Een meerderheid van de gemeenteraad stemt in met de komst van een hondenpension aan de Rijksstraatweg in Loenen.


Daarmee komt in ieder geval in de raadszaal voorlopig een einde aan een langlopende kwestie, nog uit de tijd van Loenen als zelfstandige gemeente. Voor Lokaal Liberaal, VVD, Streekbelangen, ChristenUnie-SGP en 1 raadslid van het CDA was het nu wel duidelijk, ook gezien de recente uitspraak van de rechter, die de bezwaren van inwoners afwees of niet ontvankelijk verklaarde, maar wel bepaalde dat de raad er toch over gaat en niet alleen het college.
'Het is evident onjuist en ik hoop op gezond verstand bij de politiek', aldus inspreker Land, een van de vele tegenstanders van het hondenpension, vooral uit vrees voor overlast. De meerderheid van de raad met 20 voor en 13 tegen besloot toch anders.
'We moeten borg staan voor een goed woon- en leefklimaat en dat wordt nu zeer ernstig aangetast', aldus Mieke Hoek van het Vechtse Verbond bij haar tegenstem. Ook GroenLinks, Samen Stichtse Vecht, PvdA, PVV en twee CDA'ers stemden tegen.
De bezwaarmakers hebben tal van documenten opgevraagd van de afgelopen periode via een WOB-verzoek en de hoop werd uitgesproken dat de politiek toch nog via een speciale motie in de raad in december wil terugkomen op de verklaring van geen bezwaar, als iedereen alles heeft gelezen over de gang van zaken.

En er staan nog juridische procedures open bij de Raad van State, dus de kwestie krijgt zeker een vervolg gezien de tegenstand tegen het hondenpension in Loenen.