De plannen van de Cultuurmakelaar

Volgende jaar ode aan het landschap met foto's

STICHTSE VECHT > In september is de laatste UITagenda in Stichtse Vecht uitgekomen.


'We hebben het met heel veel plezier en inzet gedaan, maar we zijn er mee gestopt omdat er te weinig vulling was om een mooie agenda te maken voor Stichtse Vecht en omgeving en omdat de dingen die er werden (en worden) georganiseerd nu zeer onzeker zijn in deze ongekende tijd met corona. En het lijkt erop dat daar in de komende tijd niet veel aan zal veranderen', aldus initiatiefnemer en Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal. 'Maar zo’n gedwongen pauze kunnen we ook gebruiken voor nieuwe inspiratie, om na te denken over waar we mee bezig zijn en om fijne wandelingen te maken. Of nog beter: om dat alles te combineren.
Ik zie op de social media al veel plaatjes voorbij komen van onze mooie omgeving. En dat komt goed uit, want volgend jaar doen wij in Stichtse Vecht mee met het landelijke themajaar ‘ode aan het landschap’.
Natuurlijk, zou ik haast zeggen. Met onze veenweidegebieden, onze Vecht en de Nieuwe Hollandse Waterlinie in de achtertuin is dit een thema dat ons op het lijf geschreven is. Ik gebruik deze tijd dan ook om plannen te maken.
Ik ben in gesprek met de musea over de mogelijkheden die zij zien en ik wil ook graag weten of er mensen (verenigingen, kunstenaars, fotografen, muzikanten...) zijn die een bijdrage kunnen en willen leveren aan onze ‘ode aan het landschap’. Want dat is meer dan de moeite waard.
De komende tijd zal ik u met enige regelmaat in de papieren versie van VARnws en op social media op de hoogte houden van de plannen. En schroom niet om mij te bellen of te mailen, laten we er straks, samen, als het weer kan, wat heel moois van maken.

U kunt de Cultuurmakelaar Marcel Blekendaal bereiken op 06-15373226 of stuur een mail naar Cultuurmakelaar@vecht.nl.