De inrichting van de weg wordt aangepast; 30 km/uur blijft.
De inrichting van de weg wordt aangepast; 30 km/uur blijft.

Snelheid Plesmanlaan blijft toch 30 km/uur

MAARSSEN > Voor de realisatie van een woonwijk in de Zogwetering is door adviesbureau RoyalHaskoning/DHV onderzocht of dit vanuit verkeerskundig oogpunt mogelijk is.


Uit het rapport dat zij hebben opgesteld blijkt dat de realisatie van een woonwijk met 100 tot 130 woningen mogelijk is. Het rapport adviseert daarnaast dat er enkele verkeerskundige aanpassingen nodig zijn. De gemeente neemt dit advies over door voor de ontwikkeling van de Zogwetering en de Daalsehoek als voorwaarde te stellen dat de Plesmanlaan ingericht gaat worden als een 30km-zone. De reacties van inwoners op social media op het artikel vorige week in VARnws waren massaal: geen verhoging van de maximumsnelheid, zoals het adviesbureau opperde als mogelijkheid. Je kunt maar beter snel duidelijkheid scheppen, dacht het college en daarom is nu al besloten om juist de weg te veranderen en niet de snelheid. De huidige inrichting van de Plesmanlaan is die van een 50km weg, maar je mag er 30km rijden. Dit zorgt voor verwarring voor de weggebruikers. RoyalHaskoning/DHV adviseert om dit aan te passen. Hierbij kan gekozen worden om ofwel de snelheid te verhogen naar 50km/uur zodat het past bij de inrichting of de inrichting aan te passen zodat het past bij de snelheid van 30 km/uur.
Projectwethouder Van Dijk: 'Wij kiezen nadrukkelijk voor het handhaven van de 30 km/uur en de verkeersinrichting van de Plesmanlaan zal daarop op termijn aangepast worden. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede, zeker ook met het oog op de ontwikkeling van de Daalsehoek in de toekomst.'