CDA wil opheldering over zorgen sportclubs

Sportvelden moeten voldoende kwaliteit hebben

STICHTSE VECHT > De fractie van het CDA is van mening dat de gemeente buitensportvoorzieningen in de kernen overeind moet zien te houden, ook na de harmonisatie.


De fractie vraagt zich naar aanleiding van de zorgen bij de voetbalverenigingen en de aangekondigde aanvullende subsidieregeling een aantal zaken af en heeft hierover vragen gesteld aan het college. De fractie van het CDA wil graag weten hoe het college ervoor gaat zorgen dat de velden voor de harmonisatie voldoende kwaliteit hebben en hoeveel budget daarvoor is. De kwestie speelt al enige tijd en de voetbalverenigingen hebben al een paar keer aan de bel getrokken over de toekomst.
Daarnaast geeft raadslid Sarah van Lindenberg-Hess aan dat de verenigingen zorgen hebben geuit over dreigende faillissementen in de toekomst. Faillissementen van sportverenigingen zijn wat haar betreft onwenselijk. Om die reden wil het CDA weten wat volgens het college de oorzaak is van deze zorgen bij de verenigingen en of het college kan garanderen dat dit in de toekomst niet gebeurt. 'Hoe gaat het college ervoor zorgen de velden voor de harmonisatie op voldoende kwaliteit te krijgen? Wat is het budget voor de aanvullende subsidie en is dat voldoende?', zo wil raadslid Sarah van Lindenberg-Hess graag weten. Wat zijn de criteria om tot een goede verdeling te komen?'
De zorgen van het CDA over de toekomst van de voetbalverenigingen uit alle kernen van Stichtse Vecht is groot. 'We hebben begrepen dat de verenigingen bang zijn voor faillissementen in de toekomst. Wat is daarvan volgens het college de oorzaak?, aldus raadslid Sarah van Lindenberg-Hess over de heikele kwestie. 'Kunt u garanderen dat dit in de toekomst niet zal gebeuren? Het college komt binnenkort met antwoorden en dan wordt meer duidelijk over de toekomst van de sportclubs en de velden.