Afbeelding

Winkeldief bespuugt politie en dreigt met corona

MAARSSEN > Woensdagmiddag 4 november werd bij de aanhouding van een agressieve winkeldief in een winkel aan de Plesmanlaan in Maarssen-Dorp een agent bespuugd.


De betrokken agenten zitten nu in quarantaine. Toen de agenten bij de winkel kwamen zagen ze direct de verdachte. De man begon te schreeuwen en met zijn armen te zwaaien. Het was ook niet mogelijk om met de man te praten; daarom werd besloten om de man aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. De man verzette zich en wilde niet met de agenten mee. Eenmaal in de politieauto riep de man dat hij corona had en probeerde hij de agenten meerdere malen te bespugen. Ook kregen de agenten allerlei beledigingen en bedreigingen naar hun hoofd geslingerd. De agenten die door de man werden bespuugd hebben daarvan aangifte gedaan.
De man wordt nu niet alleen verdacht van winkeldiefstal maar ook van (poging) zware mishandeling. Burgemeester Reinders: 'Het is onbegrijpelijk dat er mensen zijn die met opzet spugen of hoesten in iemands gezicht. Dit is smerig en beledigend. Het bespugen van agenten is volstrekt onacceptabel. In deze tijd met het coronavirus kan het ook nog zelfs levensbedreigend zijn. Het betekent dan ook nogal wat voor de betrokken agenten, hun thuisfront en de collega's binnen het basisteam van politie. Geweld tegen politieagenten en andere hulpverleners kan en mag niet worden getolereerd. Zij verdienen respect voor het werk dat zij doen en moeten zich veilig kunnen voelen in de uitoefening van hun beroep.'