Met specialistisch materieel werd de brand geblust.
Met specialistisch materieel werd de brand geblust. AS Media

Jongens opgepakt voor brandstichting

LEIDSCHE RIJN > De politie heeft afgelopen weekend vier jongens opgepakt voor brandstichting bij het Berlijnplein in Leidsche Rijn.


Het viertal van 16 en 17 jaar uit Maarssen en Vleuten zat woensdag nog vast vanwege het onderzoek naar de brandstichting. De politie heeft alle verdachten voor drie dagen in verzekering gesteld om precies te achterhalen welke rol de jongens hebben gespeeld. De schade van de brand is groot, het gebouw aan het San Marinoplein ging in vlammen op.
In het gebouw zaten het Nieuw Utrechts Toneel (NUT), de Buurtwerkkamer, RAUM en de Jonge honden. Inmiddels is er een inzamelingsactie gestart om de getroffen organisaties te helpen. De teller staat nu al op enkele duizenden euro's voor de culturele en maatschappelijke instellingen. Ook moet worden gekeken naar een nieuwe ruimte.

De melding kwam rond 2.30 uur in de nacht van vrijdag op zaterdag. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen sloegen de vlammen al uit het pand, de brandweer heeft daarom snel opgeschaald naar grote brand. Er zijn specialistische voertuigen gekomen om de brand onder controle te krijgen. Het is de brandweerlieden gelukt om de aangrenzende bouwkeet te behouden.
Omwonenden in de regio Leidsche Rijn en Maarssenbroek hadden last van rook en stank, meldt de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) op Twitter. En veel inwoners van Maarssenbroek vroegen zich via social media inderdaad af waar de stank vandaan kwam en waar de brand was. De brandweer adviseerde daarom om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. Foto: AS Media

Afbeelding