Eenzaamheid

STICHTSE VECHT > De werkgroep Samen tegen eenzaamheid Stichtse Vecht wil graag dat eenzaamheid een gespreksonderwerp is voor ons allemaal, jong en oud; al of niet werkend in de zorg in heel Stichtse Vecht. Daarom organiseert de werkgroep op maandag 16 november van 19.00 tot 22.00 uur een online training over eenzaamheid. Leren over de eenzaamheid van anderen - en mogelijk ook van jezelf - én leren hoe je eenzaamheid wilt en kunt bespreken: dát zijn de thema’s van deze avond. Je kunt je tot en met donderdag 12 november aanmelden. Het maximum aantal deelnemers is 12 en je moet natuurlijk in het bezit zijn van een laptop of computer. Wil je meer weten? Neem per mail contact op met Angelique Heerdink: aheerdink@handjehelpen.nl


Mantelzorg

STICHTSE VECHT > Zorgt u voor een ander? Mantelzorgers krijgen, wanneer zij ingeschreven zijn bij het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Stichtse Vecht, waardering tijdens de Dag van de Mantelzorg op 10 november, met een bemoedigende kaart en een kleine attentie. Mantelzorgers – vaak familieleden – zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Soms zelfs 24 uur per dag. Anders dan vrijwilligers of beroepsmatige zorgverleners kiezen ze vaak niet bewust voor deze zorgtaken: ze doen het omdat zij een emotionele band hebben met degene voor wie ze zorgen. Tijdige en goede ondersteuning van mantelzorgers vindt het Steunpunt Mantelzorg heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan hulp van een vrijwilliger die de zorg tijdelijk kan overnemen (respijtzorg). Of ontmoetingsgroepen voor mensen met dementie en hun partner. Het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Stichtse Vecht kan hier meer over vertellen. Als er wijzigingen zijn (zoals adreswijziging, overlijden) of wilt u deelnemen aan lotgenotencontacten geeft u deze dan alstublieft door via mantelzorg@welzijnsv.nl of tel (0346) 290717 en vraag naar Annemarie Kuurman of Marieke Broersma. U kunt bij hen ook terecht voor informatie, een persoonlijk gesprek of advies. Wilt u meer weten over mogelijkheden voor ondersteuning om de zorg vol te houden of te verlichten? U kunt terecht bij het Steunpunt Mantelzorg, bereikbaar via bovenstaande contactgegevens. Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Broersma, m.broersma@welzijnsv.nl of 06-83700110.


Jeugdhulp

STICHTSE VECHT > De ingangsdatum van de nieuwe contractpartij Jeugdhulp en Wmo is uitgesteld tot 1 september 2021. Tot die tijd blijft Youké verantwoordelijk voor de uitvoering van het wijkteam Jeugd. Dit zorgt voor een stabiele en herkenbare situatie voor inwoners en samenwerkingspartijen. Ook wordt zo onnodige onrust voorkomen omdat er geen tussentijdse wisselingen van contactpersonen voor cliënten en samenwerkingspartijen plaatsvinden.