Duurzaam

STICHTSE VECHT > Vanwege de coronamaatregelen kan er tijdens de Duurzame Huizen Route dit jaar niet langs de huizen worden gegaan. Wel is er de mogelijkheid voor een online bezoek. In november en december krijgen bezoekers de mogelijkheid om digitaal op bezoek te gaan bij woningen verspreid over heel Nederland. Huiseigenaren geven dan via een videoverbinding uitleg over hun woning en gaan met de bezoekers in gesprek. Inschrijven voor de Duurzame Huizen Route kan sinds 31 oktober. Er is plek voor maximaal 8 bezoekers per ontmoeting. De lijst met te bezoeken woningen wordt in de loop van de weken voortdurend aangevuld. Iedereen die duurzame stappen heeft gezet en dat wil laten zien, kan ook zijn woning aanmelden op de Duurzame Huizen Route.


Oliebollenactie

KOCKENGEN > De jaarlijkse oliebollenactie van VV Kockengen is zaterdag 21 november, wel in aangepaste vorm vanwege corona. Er zijn twee verkoop- en afhaalpunten in het dorp. Op de hoek van de Voorstraat en Nieuwstraat staat een kraam van 07.00 tot 14.00 uur. En op de Driestammenweg van 08.30 tot 14.00 uur. Er is ook een bezorgdienst. Kijk voor meer informatie op de site van VV Kockengen.


Stembureau

STICHTSE VECHT > Op 17 maart 2021 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Voor de bezetting van de stembureaus is de gemeente op zoek naar enthousiaste leden. 'Lijkt het je leuk om te helpen? Naast stembureauleden, zoeken we ook gastvrouwen of gastheren. Ondanks de uitbraak van het coronavirus gaan de verkiezingen door. Wij doen er alles aan om nieuwe besmettingen te voorkomen', aldus een woordvoerder van de gemeente. 'Daarom nemen we extra maatregelen. Zo willen we bij ieder stembureau ook een gastvrouw of gastheer inzetten, die ervoor zorgt dat de extra maatregelen goed worden opgevolgd.' De stembureauleden werken in 2 ploegen van 7.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 21.00 uur. Na 21.00 uur komt de vroege ploeg terug om mee te tellen. Als je op een stembureau wilt helpen ontvang je hiervoor een vergoeding. Met jouw medewerking is het mogelijk om de genoemde verkiezingen met succes te laten verlopen. Wil je je aanmelden, of ben je nog op zoek naar meer informatie? Kijk op www.stichtsevecht.nl.


Bakfiets

UTRECHT > Utrechters kunnen vanaf komend voorjaar gebruikmaken van een elektrische deelbakfiets. De gemeente start een samenwerking met het bedrijf Cargoroo voor een proef van twee jaar met honderd e-deelbakfietsen. Cargoroo plaatst de e-deelbakfietsen vanaf het voorjaar verspreid over de stad, afhankelijk van de animo in de verschillende wijken. De proef past binnen het beleid van Utrecht om verschillende manieren van deelvervoer te stimuleren. Als meer mensen kiezen voor het delen van vervoermiddelen, blijft de lucht schoon en de straat rustig en veilig; Lees meer over deelvervoer in Utrecht op www.utrecht.nl/deelt.