Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum heeft binnenkort aandacht voor de leerlingen van schilder Willem van Leusden. Het RKD-Nederlands Instituut voor Kunstgeschiedenis is een kennis- en documentatiecentrum voor Nederlandse kunst en een van de grootste ter wereld. Bij iedere kunstenaar wordt zo mogelijk vermeld wie zijn leraar of leerling was. Zo staan bij de bekende Utrechtse/Maarssense kunstenaar Willem van Leusden bijna 30 leerlingen vermeld. Aan de hand van beeld en verhalen wordt u meegenomen op de zoektocht naar wie deze leerlingen waren en hoe zij zich wel of niet ontwikkeld hebben als kunstenaar. Hoe was hun relatie met Willem van Leusden? Kortom een ontmoeting met kunstenaars waarvan de werken dichtbij zichtbaar zijn of zelfs wereldberoemd en soms onvindbaar. Verhalen over anderen die ook een beeld geven over Willem van Leusden. De lezing is op dinsdag 24 november om 20.00 uur in het Vechtstreekmuseum, Diependaalsedijk 19b te Maarssen. Inloop met koffie/thee vanaf 19.30 uur. De prijs is 8 euro pp; met Museumkaart 5 euro pp. Reserveren is noodzakelijk en dat kan via de site van het museum. In het kader van de COVID-19 richtlijnen is er plek voor maximaal 15 personen. Uiteraard is het doorgaan afhankelijk van alle coronamaatregelen, dus check de site van het museum.


Maserati

HARMELEN > De bestuurder van een peperdure Maserati, die begin januari crashte op de A12 bij Harmelen is veroordeeld tot een boete van 1500 euro en drie maanden rijontzegging. Dat heeft de rechtbank in Utrecht beslist. Bovendien wordt een voorwaardelijke rijontzegging van 67 dagen, die de man voor een eerdere verkeerszaak kreeg, nu onvoorwaardelijk. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man ook te hard gereden, maar daarvoor zag de rechtbank onvoldoende bewijs. Het wegdek was glad die nacht en de gehuurde Maserati had gladde achterbanden. De verdachte was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak. Hij woont in Dubai en nam om onbekende reden niet de moeite naar de rechtbank in Utrecht te komen. Dit was al de tweede keer. Omdat de man op tijd een dagvaarding heeft ontvangen, besloot de rechter hem bij verstek te veroordelen. Als hij niet tegen de uitspraak in beroep gaat, zal hij de boete moeten betalen en zijn rijbewijs inleveren als hij weer naar Nederland komt.


Historische Kring

LOENEN > De Historische Kring Loenen zoekt: vrijwilligers. 'Voor de activiteitengroep zijn we op zoek naar twee enthousiaste nieuwe vrijwilligers, die actief willen meedenken en meewerken aan de totstandkoming van activiteiten voor de leden van de historische kring', aldus het bestuur. 'Deze activiteiten kunnen bestaan uit het organiseren van lezingen over historische onderwerpen uit ons aandachtsgebied of een excursie naar historische locaties en of gebouwen. Ook het bemensen van onze stand tijdens historische manifestatie(s), zoals Open Monumentendag of Jaarmarkten, behoort tot de activiteiten.' Meer informatie Gerrie Hooft van Huysduynen, voorzitter activiteitengroep HKL, tel (0294) 231324.