De opbrengsten helpen kinderen in ontwikkelingslanden.
De opbrengsten helpen kinderen in ontwikkelingslanden.

Kerstcadeautjes voor het goede doel

MAARSSEN > Naar goed gebruik organiseert Janneke Roukema jaarlijks voor de kerstdagen een cadeautjesmarkt in haar garage aan de Gerbrandystraat 12. 'Samen met Janny Blacquière en Ingeborg v.d. Tweel verkopen we dan onze zelfgemaakte spullen t.b.v. de Stichting PLAN die zich bekommert om het lot van kinderen in tal van landen, waar dat echt dringend noodzakelijk is. Dit jaar organiseren wij het op een andere manier in verband met corona. Het publiek kan nu op meerdere dagen terecht in Maarssen om leuke, voordelige cadeautjes te kopen. Dat doen we op de volgende tijdstippen: maandag 23 november van 15.00-17.00 uur, dinsdag 24 november van 10.30 -12.00 uur, donderdag 26 november van 11.00-13.00 uur, vrijdag 27 november van 10.00-12.00 uur en zaterdag 28 november van 10.00-13.00 uur. Bij mooi weer in de tuin, anders binnen. We zullen er op toezien dat er niet te veel mensen tegelijkertijd zijn, en mondkapjes zijn verplicht.'

Door Ria van Vredendaal

PLAN International werkt aan een wereld waarin jongens, maar vooral ook meisjes zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. En dat is hard nodig, want wereldwijd worden dagelijks meisjes achtergesteld en gediscrimineerd.
PLAN International voert projecten uit in ruim 50 landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten, zodat meisjes kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen, voor zichzelf kunnen opkomen en hun eigen beslissingen kunnen nemen. Samen met de steun van duizenden sponsors werkt PLAN zo aan een beter leven voor meisjes en jongens in ontwikkelingslanden.