Gerda Emke (coördinator) en Willy Berendsen van Graag Gedaan.
Gerda Emke (coördinator) en Willy Berendsen van Graag Gedaan.

Rotaryclub zet Graag Gedaan in het zonnetje

BREUKELEN > In Breukelen bestaat al 40 jaar de vrijwillige hulpdienst: 'Graag Gedaan'.


Als inwoners van Stichtse Vecht is het erg fijn om zo’n hulpdienst, volledig gerund door vrijwilligers, te hebben om op terug te vallen als er hulp nodig is. Reden voor de plaatselijke Rotaryclub Maarssen-Breukelen om iedere vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Iedereen werd een doos tulpenbollen aangeboden als dank voor hun grote inzet voor de inwoners.

Deze vrijwillige hulpdienst helpt in situaties waarin andere instellingen, familie of vrienden niet kunnen helpen. Zo wordt er begeleid bij een dokters- of ziekenhuisbezoek. Er kunnen boodschappen worden geregeld of een karweitje in/om het huis... Graag Gedaan bestaat ruim 40 jaar en wordt gedragen door meer dan 60 vrijwilligers. Het gebied waarin deze groep werkzaam is: Breukelen, Kockengen Nieuwer Ter Aa, Nieuwersluis, Loenen en sinds kort Vreeland.

In 2019 werd er ruim 900 keer een beroep gedaan op Graag Gedaan! Het afgelopen jaar was dat minder vanwege de corona. Toch kan de bekendheid van Graag Gedaan nog groter: meer mensen moeten weten dat zij een beroep kunnen doen op deze enthousiaste groep vrijwilligers. Deze tulpenbollenactie van de Rotaryclub Maarssen Breukelen is dan ook bedoeld om hen meer bekendheid te geven. De Rotaryclub doet jaarlijks mee aan de wereldwijde actie: 'End Polio Now'. Via deze bollenactie wordt geld gedoneerd om wereldwijd miljoenen kinderen te vaccineren tegen polio. Wilt u ook gebruikmaken van Graag Gedaan, bel (0346) 263800.