Afbeelding

Betere verlichting in en rond de fietstunnels

Armaturen en lichtmasten verplaatsen voor meer licht

MAARSSENBROEK > Deze week is de gemeente begonnen in Maarssenbroek met het aanpassen van de lichtsterkte in en rondom de (fiets)tunnels.


'We zorgen ervoor dat die gelijkmatiger wordt. Uit diverse lichtmetingen bleek dat er een te groot verschil is in de lichtsterkte binnen en buiten de tunnels. Dat geeft een onveilig gevoel', aldus een woordvoerder van de gemeente over de aanpak. De gemeente gaat enkele armaturen en lichtmasten verplaatsen. Waar nodig worden er extra armaturen en lichtmasten geplaatst, om het verlichtingsniveau gelijkmatiger te maken. Voor de nieuwe lichtmasten moet een aanvraag worden gedaan bij Stedin. 'In afwachting hiervan sluiten we de nieuwe lichtmasten aan op een tijdelijke voedingskabel. Het kan zijn dat er hier en daar een overspanningskabel (van mast naar mast) zichtbaar is. Dit passen we later aan;, zo is de toelichting van de gemeente. De gemeente vindt het belangrijk dat ook in Maarssenbroek de openbare ruimte schoon, heel en veilig is. In de uitvoeringsnota Schoon, Heel en Veilig Maarssenbroek die het college momenteel opstelt, is ook nadrukkelijk aandacht voor het reinigen van tunnels en het verbeteren van de openbare verlichting rondom tunnels. De verlichting in de tunnels brandt sinds kort ook continu. In het onderzoek stond ook dat de tunnel bij de Tuinbouwweg in het buitengebied van Maarssen eigenlijk moet worden aangepakt met betere verlichting, maar het is nog niet bekend wanneer die fietsverbinding in de planning zit.

'We hebben er even op moeten wachten. In 2018 deden wij een oproep om de verlichting in de (fiets)tunnels van Maarssenbroek aan te pakken, omdat veel van onze inwoners zich hier onveilig voelen. Deze week is het eindelijk zover. De verlichting wordt aangepakt', aldus VVD-raadslid Rick Nederend, die daarvoor een motie indiende, die werd aangenomen.