Stomdronken

MAARSSEN >‘Wij kregen een melding van een collega in vrije tijd dat er iemand op de A2 reed die mogelijk onder invloed was. De persoon zou ontzettend slingeren en met wisselende snelheden rijden. Bij het contact maken ging de bestuurder opeens 40 km/u rijden op de A2. Op dit moment besloot hij de meldkamer te bellen', aldus de politie op Instagram. ‘Eenmaal voor het voertuig gekomen, gaven wij de bestuurder een volgteken. Hierop ging de bestuurder 20 km/u rijden nog voor de afslag. Tijdens de staandehouding reageerde de bestuurder traag op de vragen die wij stelden en hij werkte slecht mee. Met de blaastest kwam de uitslag G/F naar voren. De hoogst mogelijke uitslag.' Op het politiebureau blies de bestuurder op het ademanalyse apparaat inderdaad 1315(?!) UG/L. Waar 220 UG/L de grens is qua strafbaarheid en 570 UG/L de grens is voor het invorderen van het rijbewijs: kan je je voorstellen dat de bestuurder echt ontzettend veel gedronken had. Het rijbewijs is zoals gezegd ingevorderd en de Officier van Justitie zal een voorstel doen aan het Openbaar Ministerie voor een passende straf. Voorlopig zal deze bestuurder even niet mogen rijden.


Collecte

LOENEN > De collecte van de Dierenbescherming heeft in Loenen het bedrag van 1561,05 euro opgeleverd. Samen met het plaatselijke wijkhoofd, Loes Mulder, dankt de Dierenbescherming alle collectanten en gulle gevers in Loenen voor hun bijdrage. De jaarlijkse collecte is een onmisbare bron van inkomsten. Met de opbrengst van de collecte kan de Dierenbescherming opkomen voor dieren in nood. Vorig jaar werden landelijk 20.000 dieren opgevangen in onze asielen, reden de ambulances 65.000 keer uit, dag en nacht, voor eerste hulp aan zieke en gewonde dieren en hebben de inspecteurs 15.000 inspecties uitgevoerd. Ook zijn 3100 kittens opgevangen. De Dierenbescherming zet zich al ruim 150 jaar in om dieren te redden, verzorgen en beschermen. Dit doen de medewerkers en vrijwilligers van de organisatie onder meer met behulp van haar dierenambulances, haar dierenopvangcentra (asielen) en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID), maar ook door het geven van voorlichting en door actief voor beter dierenwelzijn te lobbyen bij overheid en bedrijfsleven. Dit werk kunnen ze alleen doen dankzij de steun van leden, donateurs en gulle gevers.


Gedenken

MAARSSEN > Op de laatste zondag voor advent herdenken ze de overledenen. Op zondag 22 november ben je tussen 11.30- 17.00 uur welkom in de Open Hof, Kerkweg 60a te Maarssen om een kaarsje aan te steken voor een geliefde overledene. Er is muziek, je kunt even in stilte zitten en je kunt ook even rustig praten met iemand als je wilt. In dit coronajaar nodigen ze Maarssenaren hier graag voor uit. Wees welkom! Om 14.00 uur is er een kort biddend moment. Op elk heel uur is er pianomuziek. De bijeenkomst wordt afgesloten met een avondgebed om 17.00 uur. Ze zullen alles op gepaste afstand corona-proof laten plaatsvinden. Graag even aanmelden voor de vesper.