Vrijwilligersprijs

STICHTSE VECHT > Vrijdag is de bekendmaking van de prijzen voor Vrijwilliger van het jaar. Dit jaar geen grote feestavond wegens de coronamaatregelen, maar is er een feestelijke live TV-uitzending bij RTV Stichtse Vecht. De uitreiking is live te volgens via: Ziggo kanaal 44, Caiway kanaal 12, KPN kanaal 1332. Wethouder Hetty Veneklaas: 'Vrijwilligers maken het leven van heel veel mensen echt leuker. Zij zetten zich belangeloos in voor de sport- of muziekvereniging, doen boodschappen voor de buren, organiseren activiteiten in de buurt of helpen mee in de zorg. Tijdens de lock down zagen we veel verenigingsleven en de daarmee verbonden vrijwillige inzet stilvallen. En aan de andere kant ontstonden er onder deze bijzondere omstandigheden juist allerlei waardevolle, hartverwarmende vrijwilligersinitiatieven in de twaalf kernen van Stichtse Vecht.'


Onderhoud Bloklaan

LOENEN > In opdracht van de provincie voert KWS groot onderhoud uit aan de Bloklaan (N403) in Loenen over een lengte van 130 meter. De werkzaamheden vinden plaats in het weekend van 20 november, waarbij de weg wordt afgesloten tussen de Rijksstraatweg (N402) en de Cronenburgherbrug. De werkzaamheden betreffen het vervangen van de klinkers in de rijbaan door nieuwe klinkers zodat de weg in een goede en veilige conditie blijft. De klinkers worden niet vervangen door asfalt omdat dit schadelijk kan zijn voor de oude bomen langs de weg. Om de hinder zo kort als mogelijk te laten zijn, worden de werkzaamheden in één weekend uitgevoerd, waarbij de weg dicht moet. De weekendafsluiting gaat in op vrijdagavond 20 november om 21.00 uur en duurt tot maandagochtend 23 november, 06.00 uur. Gedurende de weekendafsluiting is er een omleidingsroute voor doorgaand verkeer en voor de bus. Ook voor fietsers is er een omleidingsroute, Bij calamiteiten krijgen nood- en hulpdiensten altijd een snelle doorgang. De werkzaamheden hebben geen invloed op de Cronenburgherbrug. Deze blijft gedurende de werkzaamheden beschikbaar voor scheepvaart.


Goud Inkoop Bus

MAARSSENBROEK > De goudprijs staat historisch hoog en een bezoek aan de bekende goudbus met een gratis taxatie kan dus zeker de moeite waard zijn. De Goud Inkoop Bussen van Juwelier Van Moorsel komen om de 14 dagen in de Vechtstreek. De bus staat op dinsdag 24 november tussen 10.00 en 16.30 uur op de weekmarkt in Vleuten aan de Hindersteinlaan. En op woensdag 25 november in Maarssenbroek in Bisonspoor bij de ingang van het zwembad Safari. Kijk ook op www.goudinkoopbus.nl voor alle informatie en mogelijkheden. De ervaren goudsmeden taxeren de inruilwaarde van de gouden en/of zilveren sieraden en ook munten, tandengoud en zelfs zilveren bestek en couverts. Na de taxatie, die geheel vrijblijvend en kosteloos is, kan het getaxeerde bedrag direct contant aan de klant uitgekeerd worden. Misschien een leuk extraatje voor een cadeautje? Wilt u een advies over een reparatie aan uw gouden of zilveren sieraden, kom dan in de Goud Inkoop Bus.