Kerstkransjes

LOENEN > Ondanks corona gaat de kerstkransjesactie gewoon door. In de week van 12 – 19 december komen de leden van OrVeO in Loenen en Vreeland bij u langs de deur voor de verkoop van de kerstkransjes. De traditie leeft voort en ook dit jaar hebben ze een samenwerking met Marjolein van den Brakel, patissier en master chocolaterie van Heavenly Chocolate. U kunt zakjes met enkel melk, wit of puur bestellen, maar ook de gemengde zakjes. Aan de deur komen ze alleen met de gemengde zakjes. Wilt u zeker zijn van een zakje kerstkransjes geef dan uw bestelling vóór 1 december door op kerstkransjes@orveo.nl. De prijzen hebben ze weer gelijk kunnen houden aan de voorgaande jaren, 1 zakje voor 3 euro en 4 zakjes voor 10 euro. Woont u niet in Loenen of Vreeland maar zou u wel graag kerstkransjes willen kopen, neem dan even contact op, dan kijken ze samen met u naar de mogelijkheden.


Tuinbouwweg

MAARSSEN > De verlichting rond de tunnel bij de Tuinbouwweg in Maarssen-Dorp is op orde gebracht, zo laat de gemeente weten. Deze week wordt gewerkt bij de tunnels in Maarssenbroek voor een betere verlichting. Bij de Tuinbouwweg werd al eerder een extra lichtmast geplaatst (voor o.a. een betere gelijkmatigheid).


Expositie

MAARSSEN > Kunstenaar/componist Stef Veldhuis verbleef een maand lang in de priorij van Doornburgh als artist in residence. Vanaf 11 december is het resultaat van zijn residentie te bezichtigen en beluisteren op de buitenplaats. In de tentoonstelling 'Counterpoints' verkent hij de neiging van de mens tot ordening en behoud, en hoe dat zich verhoudt tot het veranderlijke en vergankelijke karakter van de natuur. De expositie omvat een muzikale compositie en verschillende kunstinstallaties die reageren op de architectuur van de priorij. Kijk ook op www.buitenplaatsdoornburgh.nl.


Vrijwilligerswerk

STICHTSE VECHT > Houd je van gezelligheid, ben je maatschappelijk betrokken en graag actief bezig? Dan is vrijwilligerswerk bij Welzijn Stichtse Vecht wellicht iets voor jou! Of het nu een aantal keer per maand betreft of dat je meerdere dagdelen per week aan de slag wilt, dat kan allemaal. Tussendoor op vakantie, studeren of op de kleinkinderen passen? Geen probleem, want in onze samenwerking zullen we hier goede afspraken over maken. Je kan op dit moment bij ons aan de slag als vrijwilliger bij de servicediensten. Als vrijwilliger bij de servicedienst bied je hulp in situaties, waarin inwoners wat ondersteuning kunnen gebruiken en andere instellingen, familie of vrienden dat niet kunnen bieden. Daarbij kan je denken aan het begeleiden en vervoeren naar ziekenhuis/arts, het doen van een boodschap of een (tuin)klusje, samen een wandeling maken (met rolstoel) of iemand thuis bezoeken. Stuur een mail naar l.schnitzeler@welzijnsv.nl of bel naar (0346) 290710 en vraag naar Lionne Schnitzeler, vrijwilligerscoördinator. Kijk voor meer informatie www.welzijnstichtsevecht.nl.