Afbeelding
Owner

Brandweer Loenen zoekt tijdelijke kazerne

LOENEN > De brandweerkazerne in Loenen is aan vernieuwing toe.


Deze post wordt verbouwd, zodat deze weer voldoet aan alle geldende wettelijke eisen. De verbouwing zal enkele maanden in beslag nemen. En de brandweer is nu op zoek naar een nieuw onderkomen.
‘Tijdens de verbouwing zoeken we een locatie in ons verzorgingsgebied (Loenen, Loenersloot, Nieuwersluis, Kerklaan of Vreeland), vanwaar wij kunnen uitrukken en oefenen', zo is de oproep van de Loenense brandweer.
‘Ben jij of ken jij iemand met een loods te leen of te huur? Stuur een e-mail naar brandweer.loenen@vru.nl.'
De nieuwe locatie moet 24 uur per dag bereikbaar zijn voor de uitruk en oefeningen. De loods moet voldoende ruimte hebben voor ons blusvoertuig en kleding en parkeerplaatsen voor de brandweerlieden. De brandweer wil graag in april volgend jaar verhuizen en in oktober 2021 moet de verbouwing van de huidige kazerne klaar zijn.


Het Definitief Ontwerp voor de brandweerpost van Loenen was grotendeels klaar, maar er wordt een belangrijk element aan toegevoegd. Op verzoek van de Dorpsraad en in overleg met de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) is besloten om enkele flexibele werkplekken op deze brandweerpost te realiseren. Het betekent dat er dagelijks zes tot zeven vrijwilligers van de brandweer op locatie kunnen flexwerken. Dit vergroot de mogelijkheden om in geval van een calamiteit snel te kunnen uitrukken. Deze flexplekken worden gerealiseerd boven de nieuwe kleedruimte achter de rechter remisedeur.