In Between Café

MAARSSEN > In Between Café Maarssen, platform voor werkzoekenden, organiseert voor de laatste maal een bijeenkomst en wel op donderdagochtend 10 december in de bibliotheek aan het Harmonieplein 2 in Maarssendorp. Inloop vanaf 9.00 uur, aanvang programma 9.30 uur. Einde plm 11.45 uur. Harm Tersteeg behandelt alle ins en outs over het maken van het video CV. Het doel van een CV is NIET die baan, maar enkel dat eerste gesprek. Dat is niet anders met een video CV. Portretfotograaf Jan van der Knaap is aanwezig voor het maken van een profielfoto voor CV/LinkedIn. Aanmelden is verplicht. Kijk op www.inbetweencafe/maarssen.nl. Ook verplicht is het dragen van een mondkapje bij binnenkomst.


Adventsvespers

MAARSSEN > Op zondag 6 en zondag 20 december komen ze bijeen uit verschillende kerken voor een uur van bidden, zingen, kaarslicht en mooie muziek. Een uur om op adem te komen en toe te leven naar het kerstfeest. Ze lezen oude teksten over hoop uit het boek Jesaja en het evangelie van Lukas die de hoop kunnen wekken. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar om de vieringen mee te maken, maar beide vieringen worden om 19.00 uur rechtstreeks door RTV Stichtse Vecht uitgezonden. Op zondag 6 december is de viering in de Heilig Hartkerk; op zondag 20 december is de viering in Open Hof. Om u verbonden te voelen met anderen kunt u thuis ook de adventskaars(en) aansteken. U wordt van harte uitgenodigd om deze vespers mee te maken!


Brand

BREUKELEN > In een huis aan de Willink van Collenstraat in Breukelen is dinsdagavond een kleine brand uitgebroken. De bewoners, een gezin met jonge kinderen, waren tijdens de brand thuis. Het vuur ontstond op de zolder van de woning. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al uit. Brandweerlieden hebben het huis geventileerd en metingen verricht. Hieruit bleek dat er in het pand een onbekende hoeveelheid koolmonoxide aanwezig was. Zeker een van de bewoners is nagekeken door ambulancepersoneel. Er hoefde uiteindelijk niemand naar het ziekenhuis. De kinderen hebben van de brandweer een troostbeertje gekregen tegen de schrik. Buurtbewoners hebben het gezin tijdens de brand opgevangen. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak geweest van de brand.


Speeltuin

BREUKELEN > De speeltoestellen in het Henk van der Griftpark moeten hoognodig worden opgeknapt, hersteld en het aantal toestellen moet eventueel worden uitgebreid. De gemeente, de wijkcommissie Breukelen Noord en de Vrienden van het Henk van der Griftpark gaan dit oppakken. Jonge kinderen, ouders en andere belangstellenden gaan meedenken en meepraten over de inrichting van de speeltuin. Een aantal ouders heeft zich al aangemeld en er is contact met een van de basisscholen. Daarnaast ligt er ook een vraag voor een rolstoeltoegankelijk speeltoestel voor gehandicapte kinderen. Er is een rolstoelschommel, speciaal ontworpen voor de behoefte van mensen in een rolstoel.