De donatie werd in dank aanvaard.
De donatie werd in dank aanvaard.

Grote donatie aan Stichtse Vecht Computer Café

STICHTSE VECHT > Dankzij een grote donatie van de Diaconie & Caritas Raad Breukelen, Kockengen en Loenen heeft het Stichtse Vecht Computer Café (SCC) twee nieuwe laptops kunnen aanschaffen.


Het SCC geeft al jaren ondersteuning aan senioren voor het gebruik van computer, tablet en smartphone vanuit de bibliotheken in Breukelen, Loenen en Maarssen. De DCR valt onder de koepel van de PCI (Parochiële Caritas Instelling) van de parochie Sint Jan de Doper. Het Computercafé is heel blij met de nieuwe laptops, waardoor twee verouderde laptops vervangen kunnen worden. De laptops worden - ook in coronatijd - gebruikt in de bibliotheek voor les, het vragenuur ‘op aanvraag’ én voor online ondersteuning bij computer vragen of problemen. Dankzij deze bijdrage voor laptops kan het SCC weer jaren vooruit met hun werkzaamheden en ondersteuning voor inwoners. PC-hulp of les van het SCC kunt u ook in deze coronatijd aanvragen in de bibliotheek of via de website van de bibliotheek www.bibliotheekavv.nl/oefenen-met-computer.html.

Ook kunt u PC-hulp ‘op afstand’ krijgen. Deze PC-hulp kunt u aanvragen via het aanvraagformulier of door een e-mail te sturen met uw telefoonnummer en een korte beschrijving van uw hulpvraag en daarbij gebruikte apparatuur naar: stichtsevechtcomputercafe@outlook.com. Tijdens de openingsuren van de bibliotheek waar u hulp wilt krijgen, kunt u zich ook opgeven of bij de balie. 'Juist in deze tijd merken we dat inwoners wel wat extra steun en advies op digitaal gebied kunnen gebruiken', aldus de vrijwilligers van SCC.