Alleen nog 'even' inpakken!
Alleen nog 'even' inpakken!

Speelgoedbank geeft gul met Sinterklaas

MAARSSEN > Het pakpapier ligt klaar en alle cadeaus staan keurig gesorteerd in de huiskamer van Alfred Engels in Maarssenbroek.


Aan de ene kant van de kamer de cadeaus voor de jongens, dan in het midden van alles wat en aan de andere kant de geschenken voor de meisjes. 'Mooi overzichtelijk en straks kunnen de ouders een keus maken', zegt Alfred Engels, die al geruime tijd de gezinnen in Stichtse Vecht, die het minder breed hebben van speelgoed voorziet.

'Ik zag bij mijn kerstpakkettenactie voor de minima dat er ook veel gezinnen met kinderen bij waren en daarom ben ik de Speelgoedbank begonnen. Elk kind verdient speelgoed en zeker met Sinterklaas.' Alfred Engels heeft een heel schema opgesteld, zodat alles coronaproof verloopt en er niet te veel bezoekers tegelijkertijd komen in zijn appartement in Bloemstede.
De Speelgoedbank geeft het hele jaar door speelgoed weg, maar juist voor Sinterklaas zijn de nieuwe en mooie cadeaus bewaard. 'Het is toch een speciaal feestje', aldus de Maarssenbroeker, die alles op vrijwillige basis doet met hulp van vrienden en sponsors, zoals de Bruna, Kringloopwinkel De Sirkel en Foto Totaal. 'Daar ben ik erg dankbaar voor en we hebben gelukkig altijd een goed gevulde voorraad', aldus Engels.
Ook Sinterklaas is blij met de actie. 'Complimenten. Mijn Pieten hebben even door de ramen gekeken en we zagen veel mooie cadeaus. En dat maakt ons werk weer een beetje makkelijker en zo krijgt elk kind iets moois op 5 december.' Voor meer informatie,

kijk op de faceboookpagina van de Speelgoedbank 0346.