De inzet van de vrijwilligers wordt gewaardeerd.
De inzet van de vrijwilligers wordt gewaardeerd.

Veel waardering voor de vrijwilligers

Vechtstreekmuseum

Kerstpakket

Door Ed Kamans


MAARSSEN > Juist in deze ongekende tijd met alle coronabeperkingen zijn vrijwilligers onmisbaar.


En dat beseffen ze bij het Vechtstreekmuseum maar al te goed. Het museum bij gemeentehuis Goudestein draait geheel op ruim 70 vrijwilligers en als blijk van waardering is er deze maand een kerstpakket met streekproducten. Het is een lokaal verrassingspakket als dank voor de inzet in deze lastige tijden', aldus de bestuursleden Christiaan Vis en Peter Geluk, die de pakketten zelf allemaal bij de vrijwilligers thuis heeft gebracht. 'Dan rij je inderdaad in twee dagen van Nigtevecht naar Oud-Zuilen en zelfs Utrecht. Dan merk je ook dat het echt een museum is voor de hele Vechtstreek. Ook mooi dat de lokale ondernemers direct mee wilden werken aan dit blijk van waardering.'
Zo was er vruchtensap van Schulp, Weespermoppen van bakkerij Wesselman, chocolaatjes van patisserie Boom, biertjes van brouwerij De Vecht en een Maarssens Bakkie van slijter Van Schaik in Maarssen, kaas van de Sterreschans en pannenkoekenmeel van korenmolen De Ruiter uit Vreeland.
'Een mooie verrassing, dat stellen we zeer op prijs', zo lieten enkele zaalwachten en gastvrouwen al weten.

Ondanks alle coronaperikelen staat het museum nog steeds stevig overeind, zo laat voorzitter Hank Stoltz weten in de brief aan de medewerkers. De bezoekersaantallen bleven wel achter door de verplichte sluitingen van 10 weken, maar financieel staat het museum er solide voor.

'De cijfers zien er geruststellend uit', volgens de voorzitter, die nog benadrukt dat door de inzet en flexibiliteit van iedereen er goede alternatieven zijn bedacht, waardoor de schoonheid van de geschiedenis en kunst in Vechtstreek toch continue onder de aandacht is gebracht, ook via social media met het delen van prachtige foto's en historische afbeeldingen.
En bezoekers uit de eigen gemeente, regio en ook het buitenland weten nog steeds de weg te vinden naar het museum, geheel coronaproof ingericht. 'En het is mooi om te zien dat de bezoekers het ook waarderen even nagenietend op het vernieuwde buitenterras', aldus de voorzitter.

De huidige jubileumtentoonstelling De Vecht – Nieuwe Parels Blootgelegd is nog te zien tot 3 januari, dus een mooie gelegenheid om in de kerstvakantie nog even langs te gaan. Ook voor de vaste tentoonstelling De Vecht Ons Pronkstuk met enkele nieuwe aanwinsten. Voor het nieuwe jaar heeft het Vechtstreekmuseum ook al weer plannen, want bij een museum moet je ver vooruit kijken. En ondanks de onzekerheid rond Covid-19 komen er weer nieuwe exposities aan.

Het museum kan ook nog nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Meer informatie en reserveren van tickets via www.vechtstreekmuseum.nl.