Kerstverhalen

LOENEN > Op woensdag 16 en 23 december worden kerstverhalen verteld door Arnold Gelderman met muzikale omlijsting om 10.30 uur in Studio Idee in Loenen. Er is plaats voor maximaal 30 personen, vooraf aanmelden via de website is noodzakelijk, studioideeloenen.nl. De vertelling vindt plaats tijdens de wekelijkse open koffieochtend, een laagdrempelige ontmoeting voor bewoners en inwoners onder het genot van een kopje koffie of thee. Toegang is gratis, Koffie/thee 1,50 euro.


Speculaas

MAARSSEN > Vrijwilligers van de Zonnebloem zijn door de Sint ingezet als hulp-Piet. Deze Pieten hebben de deelnemers van de Zonnebloem afdeling Maarssen verrast met een pop van speculaas, met hierbij een onvolledig gedicht. Om het gedicht compleet te maken, moest op de stippels aan het eind van de zin een nieuw rijmwoord ingevuld worden. En zo ontstond er een zin op rijm en werd het gedicht compleet. De deelnemers waren zichtbaar blij met de attentie, maar vooral dat er weer eens iemand aan de deur kwam om even een praatje mee te maken. Helaas was een praatje voor veel deelnemers die in een verzorgingshuis wonen i.v.m. corona niet mogelijk. In deze moeilijke tijd is het blijvend nodig aandacht te houden voor elkaar, hoelang het ook gaat duren. Wilt u meer weten over de Zonnebloem afdeling Maarssen dan kun u contact opnemen met Alie Bisschop. Tel 06-42812303.


FC Utrecht

UTRECHT > Al jaren organiseert FC Utrecht in Stadion Galgenwaard een kerstdiner voor oudere supporters. Helaas kan dit bijzondere evenement niet in het stadion plaatsvinden vanwege de coronamaatregelen. Daarom organiseert FC Utrecht een grote live kerstshow op televisie met Utrechtse sterren. Op donderdag 17 december treden cabaretière Tineke Schouten, de zangers Ronnie Tober, Michael Oomen en Dennis Kroon en goochelaar Roy van Rossum op in een gezellig en feestelijk kerstprogramma. RTV Utrecht zendt deze kerstshow die donderdag uit van 18.30 tot 19.20 uur.


Wijkcentrum

BREUKELEN > Wijkcentrum Over Noord in Breukelen heeft vrijwel alle activiteiten moeten schrappen, maar in het nieuwe jaar wordt toch een poging gewaagd om weer op te starten. De dinsdagochtendinloop was een vaste waarde in het aanbod. 'Vanaf januari 2021 gaan we ervan uit dat we de wekelijkse dinsdagmorgeninloop van 10.00 – tot 11.30 uur met koffie/thee weer kunnen houden. Natuurlijk coronaproof', zo hoopt het wijkcentrum, dat ook bezig is met het nadenken over de rest van de altijd volle agenda.


Buitenbieb

MAARSSEN > Op de Rembrandtsingel 18 in Maarssen-Dorp staat vanaf zaterdag een buitenbieb voor iedereen die een boek wil lezen. Gratis mee te nemen en uiteraard mag u daar ook boeken inleveren. Geef, ruil of neem is het motto.