Geen kerstzang

BREUKELEN > 'Elk jaar gaat er een grote groep mensen vanaf het Witte Kerkje Eerste Kerstdag ’s morgens vroeg op pad om kerstliederen te zingen bij Woonzorgcentrum De Aa en 't Heycop en het goede nieuws van Kerst te delen met de bewoners. Dit wordt elk jaar weer in grote dank aanvaard door de ouderen. Maar helaas kunnen we dit jaar door de corona geen kerstliederen komen zingen. Wat zullen wij, maar ook u, dit missen. We hopen dat de kerststraatzang in 2021 met Kerst wel weer door kan gaan. Uiteraard willen wij u allen heel fijne kerstdagen toewensen en alle goeds voor 2021', aldus de NGK Breukelen.


Kerstnachtdienst

BREUKELEN > Op Kerstavond (donderdag 24 december) is er weer een gezamenlijke kerstnachtdienst van de Protestantse Wijkgemeente Pieterskerk en de Nederlands Gereformeerde Kerk (het Witte Kerkje) te Breukelen. In verband met Corona zal de dienst dit jaar online worden uitgezonden om 21.00 uur vanuit de Pieterskerk te Breukelen. Het thema van de kerstnachtdienst is: 'Licht in het donker'. Ds. Krijn Hage zal hierover een meditatie verzorgen naar aanleiding van Lucas 2: 1-14. Medewerking aan deze dienst wordt verleend door een koor bestaande uit een aantal leden uit de Pieterskerk en het Witte Kerkje onder leiding van Frans Vonk. Het orgel wordt bespeeld door Jan Pieter Karman en verder verzorgen Noortje Mur, Machteld Boekelo en Bastiaen Boekelo enkele muzikale intermezzo’s. De dienst wordt online uitgezonden via www.kerkdienstgemist.nl. Het verdient aanbeveling om de televisie reeds in te schakelen rond 20.45 uur om de inleiding tot de dienst niet te hoeven missen.


Kerstinloop

MAARSSEN > Dit jaar is alles anders in de Heilig Hartkerk in Maarssen. Geen Lichtjesavond organiseren en de kerstvieringen zijn ook maar beperkt toegankelijk. Ze worden wel uitgezonden via RTV Stichtse Vecht. 'Maar we willen wel graag een open kerk zijn in de aanloop naar Kerst en daarom zetten we onze deuren open van zondag 20/12 t/m woensdag 23/12 van 14.30-20.30 uur, en op 24/12 van 14.30-17.30 uur.', aldus de kerk aan de Breedstraat. 'De kerk is dan open om een kaarsje bij de grote kerststal aan te steken, naar (life)muziek te luisteren, voor stilte en bezinning, de kerststallententoonstelling te bekijken, en de Wereldwinkel zal er zijn. Kortom voor traditionele kerstsfeer kom je naar de Heilig Hartkerk in Maarssen.'


Deelfietsen

DE MEERN > Om de bereikbaarheid van het bedrijventerrein te verbeteren, stelt Bedrijvenkring Oudenrijn 200 gratis deelfietsabonnementen beschikbaar voor werknemers. Bijvoorbeeld om snel van de bushalte naar het werk te komen of voor een zakelijke rit tussendoor. Het gratis fietsabonnement geeft werknemers de mogelijkheid om elke dag 12 uur een Donkey Republic-fiets te lenen. De eerste fietsritjes werden gemaakt door het bestuur van Bedrijvenkring Oudenrijn en de kerstman. Werknemers kunnen zich via www.ecotransferium.nl aanmelden.