Afbeelding

Kluisjescontrole op vuurwerk bij middelbare scholen

STICHTSE VECHT > Een school moet een veilige plek zijn en leerlingen en docenten een prettige leer- en werkomgeving bieden.


Om de veiligheid te waarborgen is donderdag 10 december een kluisjescontrole geweest bij alle middelbare scholen in De Ronde Venen en Stichtse Vecht.
De controle was met name gericht op de aanwezigheid van vuurwerk. Tijdens de controle is niets aangetroffen.

De gemeenten, politie en de middelbare scholen in beide gemeenten hebben de handen ineen geslagen en een kluisjescontrole uitgevoerd. Op grond van het reglement en het schoolveiligheidsplan hebben de scholen het recht om op gezette tijden de kluisjes te controleren.
Bij de controle zelf was de politie aanwezig en aanspreekbaar voor vragen of ondernemen van verdere actie. Personeel van de scholen heeft zelf de controles uitgevoerd. De wijkagenten Sonja en Julian (Maarssenbroek) en Nadya en Stefan (Breukelen), waren ook aanwezig.
'Als wijkagenten vinden wij het belangrijk om op scholen actief te zijn en zichtbaar te zijn voor jongeren. Wij willen graag bijdragen aan het vergroten van veiligheid op en rondom de scholen. Het is mooi om te zien, dat we hierin goed samenwerken met onze netwerkpartners', aldus de wijkagenten over de actie, 'Zie je zelf iets op of rondom school wat niet door de beugel kan? Bespreek dit dan met je docent en/of ouders, of stuur ons laagdrempelig een berichtje via social media. Het vroegtijdig signaleren en oppakken van zorgelijke signalen vergroot namelijk de veiligheid in en rondom school.'