Gaslek

MAARSSEN > Bij werkzaamheden dinsdagochtend in de Nic. Maesstraat in Maarssen werd een gasleiding geraakt. De straat werd enige tijd afgezet en bewoners moesten binnen blijven. Brandweer en politie waren ter plaatse. Monteurs van Stedin hebben het lek na enige tijd gedicht.


Ongeluk

LOENEN > Hulpdiensten zijn maandagmiddag massaal uitgerukt voor een ongeluk op de N201 in Loenen. Bij het ongeval is zeker één auto betrokken. Een slachtoffer is door de brandweer uit de auto bevrijd. Hoe deze persoon eraan toe is, is niet bekend. Een deel van de weg werd vanwege het ongeval afgesloten.


Straatnieuws

UTRECHT > Stichting Straatnieuws en wethouder Maarten van Ooijen hebben de eerste uitgave van ‘Straatnieuws Online’ gelanceerd. Straatnieuws Online is de digitale opvolger van de papieren uitgave van Straatnieuws. Met de online versie is er een nieuwe mogelijkheid voor dak- en thuislozen om te participeren in de samenleving en hun talenten te ontwikkelen. Wethouder Maarten van Ooijen: ‘Ik ben ontzettend trots op de samenwerking die heeft geleid tot deze eerste online editie.' De digitale editie Straatnieuws kan worden gekocht via een QR-code die de verkoper bij zich draagt. De losse editie van de online krant kost 2,50 euro. Van dit bedrag gaat 2 euro naar de verkoper en 0,50 euro naar Straatnieuws. Straatnieuws brengt elke maand één nieuwe editie uit. Daarnaast blijft Straatnieuws de mogelijkheid bieden om fysieke producten op straat of via haar webshop te verkopen, mede om de overstap van fysieke krant naar online platform te verkleinen. In Utrecht bestaat een sterk netwerk van partijen die zich inzetten voor dak- en thuislozen. Straatnieuws kan bijdragen aan de zichtbaarheid van initiatieven en door zijn eigenzinnige activeringsvorm een aanvulling zijn op het bestaande aanbod. De gemeente Utrecht heeft vanaf het begin samenwerking als uitgangspunt genomen. Want juist de samenwerkingen die zich richten op het perspectief van dak- en thuisloze Utrechters zullen een belangrijke impuls geven aan de visie en spreekbuisfunctie van Straatnieuws.


RejoiSing

VLEUTEN > Het kerstconcert RejoiSing Christmas is een jaarlijkse traditie van Gospelkoor Rejoice dat al 8 jaar volle zalen trekt in de Torenpleinkerk. Dit jaar is alles anders. Komende Kerst kan er helaas geen sprake zijn van het organiseren van een kerstconcert. Lange tijd was er hoop dat het wellicht toch mogelijk was. Hoewel repeteren ook steeds lastiger werd. Andere opties, zoals bijvoorbeeld een onlineversie kreeg wel steeds meer vorm. Helaas hebben zij toch moeten besluiten dat de coronamaatregelen het niet toelaten om dit jaar een mooi concert te organiseren. Uiteraard bewaren ze hun plannen en ideeën voor volgend jaar. Om u toch in de kerststemming te brengen, sturen zij u dit jaar een digitale kerstgroet. Deze kunt u vinden op hun Facebookpagina en www.gospelkoorrejoice.nl en via hun eigen Youtube kanaal.