Orgelman

BREUKELEN > De orgelman met zijn ‘Dickens-orgeltje’ is op bezoek geweest in woonzorgcentrum De Aa. Hij is, uiteraard met mondkapje en op veilige afstand, met zijn draaiorgel alle afdelingen langs gegaan om gezellige kerstliedjes te spelen en zo de bewoners, ondanks deze moeilijke periode, toch wat kerstsfeer te bezorgen.

Dit optreden werd mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van De Aa. Om activiteiten voor de bewoners van De Aa te kunnen blijven organiseren heeft ze de steun van donateurs nodig. Wordt daarom donateur van de Stichting Vrienden van De Aa. U kunt zich aanmelden met het inschrijfformulier dat u kunt vinden op de website van de Zorggroep (https://www.szdv.nl/74-stichting-vrienden-van-de-aa).


Vechtstreekmuseum

MAARSSEN > Het Vechtstreekmuseum is dicht tot en met 26 februari, maar achter de schermen wordt hard gewerkt door de vele vrijwilligers. Er komt een nieuwe wisseltentoonstelling en die gaat open met ingang van 27 februari 2021. Binnenkort meer nieuws over de nieuwe expositie.


Vechtkade

UTRECHT > Utrecht gaat de kademuur van de Vechtkade tussen de David van Mollembrug en de Rode Brug vervangen. Per direct geldt een verbod op zeer zware voertuigen met een totaalgewicht van 20 ton of meer. Dit verbod geldt voor de straten Hogenoord, Lagenoord en Hogelanden W.Z. ten zuiden van de Rode Brug. Uit onderzoek blijkt dat de kade bij zeer zware voertuigbelasting niet meer voldoet aan de actuele veiligheidsregels. De gemeente plaatst verkeersborden om het verbod voor zeer zware voertuigen kenbaar te maken. Personenauto's en (kleine) vrachtwagens mogen na instelling van het verbod hier nog wel rijden. Hetzelfde geldt voor de nood- en hulpdiensten en vuilniswagens. De precieze planning en het plan van aanpak voor het vernieuwen van de kademuur wordt momenteel nog uitgewerkt. Deze zijn het eerste kwartaal 2021 gereed. Daarnaast is een breder onderzoek gestart naar de kwaliteit van de kades langs de Vecht om te onderzoeken of op meer plekken maatregelen nodig zijn. De uitkomsten hiervan moeten rond de zomer van 2021 bekend zijn. Het vervangen van de kade betekent ook dat de werkzaamheden aan de fietsroute Vechtroute Zuid, die in 2020 zouden starten, minimaal twee jaar opschuiven.


Songs of Hope

MAARSSEN > Op zondag 27 december om 11.00 uur sluiten ze het jaar af met een muzikaal feest van hoop en verbinding in de Ontmoetingskerk. Een viering vol hoopvolle liederen, Bekende liederen uit de Top2000 én christelijke liederen die een lichtpunt zijn. De kerkdienst is dit jaar anders dan anders. Ze kunnen niet allemaal in de Open Hof zijn en samen zingen. Maar met alle digitale mogelijkheden en de Ontmoetingskerkband maken ze er een feestelijke viering van. Ze willen jouw huis vullen met muziek en verhalen en zich zo verbonden voelen. Vier Songs of Hope online mee via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/102/events/live. Meer informatie: www.ontmoetingskerkmaarssen.nl.