Rode en witte wijn met een speciaal zegel.
Rode en witte wijn met een speciaal zegel.

Restauratie Grote Kerk op zoek naar financiering

LOENEN > Al enige tijd is een team enthousiaste mensen druk bezig met plannen maken voor het grote project ‘Werk aan de Kerk’.


Restauratie, multifunctionaliteit en verduurzaming zijn de sleutelwoorden. Een belangrijk onderdeel daarvan is de restauratie en het in oude luister herstellen van het glas-in-lood.

Het multifunctioneel maken van het gebouw is een andere actie; met respect voor toen en straks.
Om deze grootschalige en noodzakelijke restauratie te realiseren is veel geld nodig. Een van de manieren om fondsen te werven is de online verkoop van diverse artikelen die de feestdagen extra aangenaam maken zoals wijnen, bonbons en vruchtensappen. De opbrengst komt volledig ten goede aan het project.

Een mooi detail is het zegel om de hals van iedere fles wijn. Dit is geslagen uit een stukje oud lood dat afkomstig is van de vier inmiddels gerestaureerde ramen aan de noordzijde van de kerk.

De eerste flessen wijn zijn aangeboden aan Juliette Jonker-Duynstee, kunsthistorica, publicist en behartiger van cultureel erfgoed in Stichtse Vecht én daarbuiten. Met de overhandiging is het startschot gegeven van een van de vele acties die komende tijd van start zullen gaan ten behoeve van de restauratiewerkzaamheden aan de Grote Kerk in Loenen.

Velen dragen dit prachtige eeuwenoude gebouw in de dorpskern van Loenen een warm hart toe. Een steentje bijdragen kan door een bestelling te doen via de webshop https://webshop.hgloenen.nl. In 2021 zal er zeker meer te horen en te zien zijn van dit ‘Werk aan de Kerk’.

Afbeelding