Zwemmen

MAARSSEN > Maandag 14 december heeft Nynke Boerefijn uit Maarssen samen met haar teamgenoten Pippa van 't Land, Charley Blide en Sophie Faveaux een Nederlands Junioren Reord gevestigd op de 4 x 200 m vrije slag (borstcrawl) in een tijd van 8.47,85. Daarmee hebben ze het oude record met bijna twee seconden verbeterd. In nog geen 3 uur tijd is deze wedstrijd georganiseerd, zodat er toch voor de lock down nog een wedstrijd kon plaatsvinden. Nynke, die nu uitkomt voor zwemverening ZPC Amersfoort en ook nog steeds parttime bij De Fuut in Maarssen zwemt, was heel blij met dit teamresultaat. Beide zwemverenigingen feliciteren deze meiden met hun fantastische prestatie.


Utrecht Marathon

UTRECHT >De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is vanwege de coronapandemie voor 2021 van de kalender gehaald. De eerstvolgende editie van het populaire hardloopevenement zal op een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2022 worden georganiseerd. De startbewijzen voor de eerder dit jaar al eens uitgestelde marathon blijven geldig. Met het oog op de huidige stand van zaken rond Covid-19 is het vrijwel uitgesloten dat de Utrecht Marathon, zoals gepland, op 18 april 2021 op een veilige manier door zou kunnen gaan. 'De volksgezondheid gaat voor alles,’' zegt organisator Sigrid van der Toorn. 'Wij willen in deze onzekere tijd de ruim 3700 deelnemers die zich al hebben ingeschreven geen valse hoop bieden en hen vroegtijdig duidelijkheid geven.'


Vuelta

REGIO > De provincie Utrecht maakt 300.000 euro extra vrij om in 2022 alsnog de start van de Vuelta binnen te slepen. Dit jaar zou de Spaanse wielerronde starten in Utrecht, maar dat ging niet door vanwege corona. Volgens de provincie is het belangrijk om de Vuelta naar Utrecht te halen, juist om door corona getroffen sectoren als toerisme, cultuur en horeca een handje te helpen. Van de 300.000 euro gaat 250.000 euro naar de organisatie van de wielerronde. De overige 50.000 euro is voor provinciale personeels- en proceskosten. Eerder trok de provincie al 2,1 miljoen euro uit om de Vuelta naar Utrecht te krijgen. Het extra geld komt uit een reservepot voor de gevolgen van het virus. Ook andere lokale en regionale overheden hebben al extra geld toegezegd. Naast de gemeente Utrecht zijn dat de gemeentes Breda, Den Bosch en de provincie Brabant.


Schaken

DE MEERN > Op maandagvond 28 december houdt schaakvereniging TRIO haar jaarlijkse snelschaakkampioensschap. Normaal gesproken een gezellige avond schaken in de thuishaven van de vereniging, De Schalm in De Meern, maar in dit coronatijdperk is het toernooi vervangen door een digitale versie via de website van chess.com. Geef u dan deze week op voor dit toernooi via de website van de vereniging www.schaakverenigingtrio.nl. Ook treft u hier meer informatie aan over speeltempo, aanvangstijd en aanmelden op de toernooiavond. Inschrijving is mogelijk vanaf dinsdag 22 december.