Music

VLEUTEN > Velen kunnen juist in deze tijd wel een muzikaal lichtpuntje gebruiken. HOV heeft dan ook alles op alles gezet om de geplande tour met ledschermbus op 19 december door te laten gaan. Er is veel contact geweest met de gemeente, die ook overtuigd was van het symathieke karakter van deze actie en daarom heeft meegedacht om een uitweg te vinden. Maar helaas, de nieuwe lockdown maatregelen stonden een live versie niet toe. Gelukkig hadden de orkesten alle opnames al gemaakt. Daarom zijn ze overgestapt op plan B en verrasten ze mensen digitaal met hun kerstgroet. Alle aanmelders hebben inmiddels de link naar de door hen aangevraagde clip (met vaak een persoonlijke videoboodschap) gehad. Zij sturen deze door of laten ze zien aan hun opa, zus, ouders, juf of vriend voor wie ze de verrassing hadden aangevraagd. Hopelijk genieten zij ervan, want lockdown of niet, iedereen krijgt zijn/haar kerstgroet! Wilt u ook luisteren naar de kerstmuziek van de 7 HOV-orkesten, dat kan. De clips zijn te beluisteren op hun youtube kanaal. Met dank aan studenten ROC Rijn IJssel, Holland Stream, Cultuur19 en alle HOV-vrijwilligers en muzikanten.


Lichtjes

DE MEERN > De kerstdagen kunnen een eenzame periode zijn voor ouderen. Zeker tijdens de huidige lockdown is het extra belangrijk extra aandacht aan hen te geven. De leerlingen van katholieke basisschool Het Veldhuis in de wijk Veldhuizen hebben hun hart laten spreken. De leerlingen hebben lichtjes en kaartjes gemaakt voor ouderen in de wijk. De jongste kinderen hebben de door hen gemaakte lichtjes aangeboden aan ouderen in de buurt en aan hun opa's en oma's. De oudere kinderen hebben kerstkaarten geknutseld en daar een warme kerstgroet op geschreven. Deze enorme stapel kaarten is bezorgd bij de bewoners van Zorgcentrum het Veldhof-De Rijnhoven.


Kerstbomeninzameling

HARMELEN > Helaas heeft de gemeente Woerden moeten besluiten om de jaarlijkse kerstboominzameling door kinderen begin januari af te gelasten. Gezien de strenge lockdown waar we in zitten, is het niet mogelijk of gewenst om veel ouders, kinderen en afvalmedewerkers samen te laten komen op één dag en plek. U kunt uw kerstboom in de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 januari tijdens de gebruikelijke inzamelrondes aan de weg / bij de inzamelplek zetten. De vuilnismannen nemen de kerstbomen dan tijdens hun inzamelrondes mee. Bent u ‘m al eerder zat, dan kunt u uw kerstboom ook inleveren bij de Milieustraat. Dump uw boom niet op straat buiten deze data. Zo houden we het netjes en voorkomen we brandstichting. Er wordt dit jaar geen vergoeding per kerstboom gegeven. Alle opgehaalde kerstbomen worden gerecycled: na versnippering en bewerking worden de bomen hergebruikt als bodembedekker, afdeklaag op paden in tuinen, parken en wandelgebieden, (stal-) strooisel, compost of kattenbakkorrels. We hopen deze mooie inzameltraditie voor kinderen uiteraard begin 2022 gewoon weer op te kunnen pakken.