Hardrijders

MAARSSENBROEK > Drie automobilisten zijn vorige week hun rijbewijs kwijtgeraakt. De bestuurders werden betrapt met 180 kilometer per uur, waar 100 mag. Dat gebeurde op de A2 bij Maarssen richting Utrecht, net voorbij de traject controle. Tijdens onze onopvallende surveillance zagen wij, na de traject controle op de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen, een voertuig fors op het gas gaan. Dit resulteerde in een meting van uiteindelijk 170 kilometer per uur’, aldus Politie Team Verkeer MDN op Instagram. ‘Echter vond een andere bestuurder van een ander voertuig dat nog niet hard genoeg en passeerde ons. Dit resulteerde in een meting van 180 kilometer per uur. Op het moment dat je denkt dat je alles hebt gehad.. volgde een ander voertuig ons nog met dezelfde snelheid van 180 kilometer per uur.
Uiteindelijk hebben wij twee van de drie staande kunnen houden, waarvan de rijbewijzen ingevorderd zijn. Het derde voertuig zal later bericht krijgen. Het Openbaar Ministerie zal de zaken in behandeling nemen.'


Inbraak

LEIDSCHE RIJN > Bij een inbraak bij Kantoor & Boekhandel Kees aan het Ella Fitzgeraldplein in winkelcentrum Terwijde heeft de politie vorige week twee 20-jarige verdachten uit Utrecht aangehouden. Volgens de politie zagen ze bij aankomst nog nét een van de verdachten uit het gat in het glas kruipen. Rond 03:00 uur vannacht werd er door verschillende getuigen melding gedaan van de inbraak. De politie zegt dat na een achtervolging, een crash van de vluchtscooter en met de inzet van een politiehond de twee verdachten in de buurt van The Wall zijn aangehouden. Mogelijk was er nog een derde verdachte, maar die is niet gevonden. De politie zegt dat er veel schade is in de winkel en ellende voor de ondernemer.