Hardrijders

MAARSSENBROEK > Drie automobilisten zijn vorige week hun rijbewijs kwijtgeraakt. De bestuurders werden betrapt met 180 kilometer per uur, waar 100 mag. Dat gebeurde op de A2 bij Maarssen richting Utrecht, net voorbij de traject controle. Tijdens onze onopvallende surveillance zagen wij, na de traject controle op de Rijksweg A2 ter hoogte van Maarssen, een voertuig fors op het gas gaan. Dit resulteerde in een meting van uiteindelijk 170 kilometer per uur’, aldus Politie Team Verkeer MDN op Instagram. ‘Echter vond een andere bestuurder van een ander voertuig dat nog niet hard genoeg en passeerde ons. Dit resulteerde in een meting van 180 kilometer per uur. Op het moment dat je denkt dat je alles hebt gehad.. volgde een ander voertuig ons nog met dezelfde snelheid van 180 kilometer per uur.
Uiteindelijk hebben wij twee van de drie staande kunnen houden, waarvan de rijbewijzen ingevorderd zijn. Het derde voertuig zal later bericht krijgen. Het Openbaar Ministerie zal de zaken in behandeling nemen.'


Vuurwerk

BREUKELEN > De politie heeft op Tweede kerstdag enkele vuurwerkvandalen in Breukelen opgepakt. Rond 15.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er met zwaar vuurwerk een bushokje was vernield op de Straatweg. Daarbij zouden een aantal personen zijn gezien die al de wijk in waren weggelopen. Mede op aanwijzing van getuigen konden meerdere personen worden aangehouden. Door een van de getuigen is gezien dat er tijdens het vluchten een tas werd weggegooid. 'Na deze informatie hebben wij deze tas gevonden en troffen wij zeer zwaar vuurwerk aan. Dit is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Mede dankzij de alertheid van de getuigen hebben wij deze aanhoudingen kunnen verrichten. Een dikke duim vanuit de politie!', zo laat de politie weten op Instagram.