Jongerenplek

BREUKELEN > De bestaande jongerenplek (dug-out) bij de skatebaan in het Henk van der Griftpark in Breukelen krijgt een extra overkapping en de zijwanden worden teruggeplaatst. Door het plaatsen van de overkapping kunnen de jongeren die daar samenkomen, droog en uit de wind zitten. Voor het plaatsen van deze overkapping wordt een omgevingsvergunning aangevraagd.



Mantelzorg

MAARSSEN > Helaas hebben er in coronatijd geen reguliere mantelzorgochtenden voor lotgenoten mogen plaatsvinden. Dit vindt het Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Stichtse Vecht uiteraard zeer spijtig. Ook de eigenaar van ‘Jivie’s Delivery’, een Surinaams afhaal-en bezorgrestaurant, leeft mee met de bezoekers die zich hadden aangemeld voor de mantelzorgochtenden in het najaar. Daarom komt de eigenaar van Jivie’s Delivery met een bijzonder sympathiek gebaar: het Steunpunt Mantelzorg mag namens Jivie’s Delivery een gratis maaltijd aanbieden bij inlevering van een voucher. Deze giftcards ontvangen de deelnemers die zich hadden aangemeld voor de mantelzorgochtenden in het afgelopen najaar, binnenkort in de brievenbus. Zodra het mogelijk is, start het Steunpunt Mantelzorg weer met mantelzorgochtenden in het nieuwe jaar.


Toekomst

STICHTSE VECHT > Waar gaan we nieuwe woningen bouwen en hoe houden we onze gemeente bereikbaar? Er is veel belangstelling om mee te praten over de toekomst van onze gemeente. Daar zijn we erg blij mee! Op 7 en 21 januari zijn er daarom extra online bijeenkomsten. Schrijf je nu in en praat mee! In de omgevingsvisie geven we met elkaar aan wat we belangrijk vinden in onze leefomgeving. Hoe ziet Stichtse Vecht er in de toekomst uit? Hoe zorgen we dat Stichtse Vecht een aantrekkelijke omgeving blijft om in te wonen, werken en onze vrije tijd door te brengen? En welke keuzes horen daarbij? Dit leggen we straks in deze omgevingsvisie vast. Op 9 en 16 december hielden we al 2 drukbezochte bijeenkomsten over de toekomst van Stichtse Vecht. We geven graag nog meer inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden de kans om mee te praten. Graag horen we je mening over de uitdagen en keuzes rondom wonen, werken, bereikbaarheid, recreatie en energie. Bijvoorbeeld: hoe zorgen we voor een goede balans tussen natuur en nieuwbouw? Hoe gaan we om met duurzaamheid? En hoe houden we onze gemeente bereikbaar voor bewoners én bedrijven? Meld je aan voor de bijeenkomst op 7 of 21 januari. Je ontvangt een dag van tevoren een link naar de bijeenkomst waarmee je in kunt loggen. Per avond zijn er 60 plekken beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente.


Eerlijke vinder

DE MEERN > Complimenten van de politie voor een eerlijke vinder in De Meern. 'Een 10 voor eerlijkheid en een zuiver geweten voor vrouw die €1000 contant aantrof in geldautomaat De Meern. Zij belde de politie en het geld is inmiddels bij een hele, hele blije eigenaar, zo laat de politie weten via twitter.