Maarten Remkes pakt titel rapidtoernooi

Digitale editie van schaaktoernooi bij TRIO

DE MEERN > Het jaarlijkse rapid-toernooi van SV TRIO kende dit jaar een digitale editie waarin 24 schakers uit met name de omgeving van De Meern streden om de winst.


Aan het toernooi hebben zowel ervaren clubschakers als startende thuisschakers veel plezier beleefd. In de eerste ronde waren er 6 poules met evenredig verdeelde speelsterkte waardoor het voor de startende schaker mogelijk was zich te meten met de ervaren clubschaker. De finalepoule had een sterk speelveld met Niels Alsemgeest (3x kampioen), Bert Burggraaf van SV Harmonie en winnaar van vorig jaar, Isafara Gergin, Hans van Dijk, Theo van der Poll en Maarten Remkes. Maarten stak al in bijzonder goede vorm door de on-line clubcompetitie van TRIO met overmacht te winnen en liet deze vorm ook in de finalepoule zien. Niels Alsemgeest liep in gewonnen stelling onverwacht tegen een nederlaag op tegen Bert Burggraaf vanwege een technisch mankement in de verbinding.

Bert verloor vervolgens van Isafara die als jongste vrouwelijke schaker haar schaaktalent liet zien en vervolgens ook Theo van der Poll aan de zegekar bond. Toernooiwinst was mogelijk geweest, ware het niet dat in de 1e ronde Isafara het in 46 zetten moest afleggen tegen Maarten Remkes in een van beide kanten sterke partij. Mede door deze overwinning was het toch Maarten Remkes die door zijn sterke spel op basis van zijn gewonnen partijen en behaalde tiebreakpunten de titel verdiend binnensleepte. Dit toernooi is zeker voor herhaling vatbaar dankzij het enthousiaste van de deelnemers, maar eerlijkheidshalve kijken ze als schaakvereniging TRIO uit naar 2021 waarin de toernooien en clubavonden weer fysiek bezocht kunnen worden. Via de website www.trioschaak.nl kunt u informatie vinden als de clubavonden weer van start gaan. Ook kunt u de eindstand van dit toernooi zien en analyses van partijen bekijken.