Sportfoto

UTRECHT > Het was een bijzonder sportjaar, waarin langere tijd de sport heeft stilgelegen, maar waarin ook nieuwe sportinitiatieven een doorgang vonden. Heb jij dit ongewone sportjaar in Utrecht toch in beeld kunnen brengen? Stuur dan jouw foto in! Dit kan een foto zijn van een sportwedstrijd begin van het jaar, een training tijdens de coronatijd of een mooi sportinitiatief in jouw wijk bijvoorbeeld. Met jouw foto(‘s) doe je mee aan de Utrechtse sportfoto van 2020! De mooiste Utrechtse sportfoto is wederom een categorie tijdens de Sportprijs Utrecht op 10 februari, die dit jaar geheel in een digitaal jasje gestoken wordt. Uit alle inzendingen kiest een vakjury de beste foto’s en de beste foto wint de vakjuryprijs. Daarnaast wint de foto met de meeste stemmen in het fotoalbum op de website de publieksprijs. Foto’s kunnen t/m 10 januari worden gemaild naar fotowedstrijd@sportutrecht.nl of worden gedeeld via Twitter @Sport_Utrecht of Instagram met #sportfoto030. Alle inzendingen krijgen een plek in het fotoalbum Utrechtse Sportfoto 2020. Tevens kan er gebruikgemaakt worden van WeTransfer voor foto’s groter dan 10Mb.


Carillon

WOERDEN > Stichting Carillon Woerden bruist van de plannen in het nieuwe jaar. Vanuit de Petrustoren aan het Kerkplein staan ca. 50 bespelingen op het programma, verdeeld over traditionele bespelingen, projecten, medewerking aan evenementen en het Educatieproject. In 2021 zullen ook weer muzikale bijdragen geleverd worden aan diverse evenementen in de binnenstad, zoals Koningsdag, Bevrijdingsdag, Open Monumentendag, het Straattheaterfestival, Kaarsjesavond in de Petruskerk, de zomerkaasmarkten en rond Sinterklaas en Kerstmis. En wellicht doen zich nog meer mooie gelegenheden voor, waar ze met het carillon een mooie muzikale bijdrage aan kunnen leveren. Ook zullen ze dit jaar gastbeiaardiers uitnodigen. Onder de noemer 'Beiaard in Beeld' willen ze weer een aantal bespelingen zichtbaar maken op het beeldscherm dat voor de ingang van de toren opgesteld wordt. Ook om de bespelingen bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Alle geplande bespelingen worden opgenomen in een gedetailleerd speelrooster. Dit speelrooster wordt bijgehouden op www.carillonwoerden.nl.


Vernielingen

LEIDSCHE RIJN > Opnieuw hebben vandalen toegeslagen in het Máximapark of zijn het souvenirjagers? 'Bijna alle groene richtingaanwijzer bordjes in het #Máximapark zijn de afgelopen 14 dagen door vandalen van de palen gerukt', zo laat Peter Mocking van Vrienden van het Máximapark weten op twitter.


Grote Droomloterij

UTRECHT > De Utrechtse voetbalclub DVSU verkoopt meeste loten voor De Grote Droomloterij van het Fonds Gehandicaptensport. De opbrengst van de loten zorgt ervoor dat dromen van sporters met een beperking uitkomen. DVSU-leden en hun familie en vrienden hebben zich de afgelopen weken ingezet. Daarmee hebben ze een bonus van 2.500 euro voor hun club verdiend.