Schrijfcafé Woerden

WOERDEN > Op zondag 10 januari van 11.00-13.00 uur is het maandelijkse Schrijfcafé, deze keer online. Het is voor iedereen die van schrijven houdt en wel (weer) wat inspiratie kan gebruiken, in de schrijfflow wil komen, nieuwe technieken wil leren, ervaringen wil delen en inspiratie wil opdoen. Ieder Schrijfcafé staat bol van de inspirerende oefeningen die het schrijven stimuleren, deze keer met het thema ‘Dicht bij huis’, passend bij de situatie waarin we allemaal noodgedwongen zitten. Ze gaan er zowel letterlijk als figuurlijk mee aan de slag. Het Schrijfcafé is voor iedereen die van schrijven houdt. Of je nu beginnend bent of al meer hebt geschreven, iedereen kan aansluiten. Je hoeft niet foutloos te kunnen schrijven, je schrijft vooral vanuit je gevoel. Daar komen mooie schrijfsels uit, of ze nu gebaseerd zijn op je eigen leven of op fantasie, alles is mogelijk. Iedereen die wil kan meedoen met oefeningen die je op gang helpen, je zelfs aan het schrijven zetten. Het is verrassend wat er uit komt, maar plezier in schrijven staat voorop. De Schrijfcafé ’s zijn los van elkaar te volgen. De online versie kost 12,50 euro p.p. Na aanmelden bij winny@schrijfhuisgroenehart.nl, ontvangen de deelnemers een link.


Koffie drinken

LEIDSCHE RIJN > Even zin in een gezellig praatje met een kopje koffie of thee en je kunt of wilt de deur niet uit? Kom dan online bij Koffie in de Kern. Je zorgt zelf thuis voor wat te drinken en je schuift online aan voor een gezellig gesprek. Er zijn geen thema’s of agenda’s. Ze komen gezellig bij elkaar en ze zien wel hoe het gesprek verloopt. Bewoners ontmoeten en inspireren elkaar. Er kunnen andere activiteiten ontstaan. Iedereen is van harte welkom. Om aan te schuiven heb je een pc, tablet of telefoon nodig met microfoon en camera. Zie www.indekerngezond.nl/agenda. De bijeenkomsten zijn 12 jan, 19 jan, 26 jan, en nog 4 data in de komende tijd.


Geldzorgen

LEIDSCHE RIJN > Het is geen makkelijk onderwerp om over te praten, toch zijn we er dagelijks mee bezig. Geld, of het gebrek eraan. De Hogeschool Utrecht doet samen met studenten onderzoek naar de hulp die mensen met geldproblemen nodig hebben en hoe dit beter kan. Vanaf februari start het onderzoek in de wijken Leidsche Rijn en Utrecht Zuid om ervaringen en behoeften op te halen van mensen met geldzorgen. In het nieuwe jaar zijn de studenten die meewerken aan het onderzoek af en toe aanwezig in de wijk. Student Journalistiek Stans: 'Met de verhalen van buurtbewoners leren we meer over wat mensen met geldzorgen nodig hebben. We hopen dat mensen met ons in gesprek willen.' De studenten worden begeleid door onderzoekers van de Hogeschool Utrecht en weten goed hoe ze met vertrouwelijke informatie om moeten gaan. Student Finance & Accountancy Issam: 'We praten natuurlijk alleen met je verder als jij hier toestemming voor geeft. Maar we willen het onderwerp wel graag bespreekbaar maken.' Ben je benieuwd of wil je jouw ervaringen delen? Neem dan contact op via maud.dolsma@hu.nl.