Afbeelding

De Hangouderen blijven creatief en actief

Theatergroep

Nieuwe voorzitter

LEIDSCHE RIJN > Het was een ongekend jaar, ook voor theatergroep De Hangouderen, maar het theatergezelschap bleef actief en heeft ook al plannen voor 2021.


Een van de veranderingen was de benoeming van een nieuwe voorzitter voor Theatergroep De Hangouderen (voorheen Hangplek voor Ouderen). Hans Schravenmade neemt het stokje over van Herma Lamark, die sinds de oprichting van de vereniging het voorzitterschap heeft vervuld. Zij blijft wel actief binnen het bestuur.

De vereniging is erg blij met deze opvolger. Hans heeft zeer veel bestuurservaring en sinds hij in 2019 met pensioen ging heeft hij ook meer tijd om die voor cultuur in te zetten. Tot aan zijn pensionering gaf hij leiding aan zijn advocatenkantoor in Maarssen. Hoewel coronajaar 2020 een heel andere invulling van de activiteiten van De Hangouderen vroeg is Hans al goed ingewerkt.

In het voorjaar van 2020 moest de geplande voorstelling 'Verkassen' worden afgeblazen vanwege corona. Er is naarstig gezocht naar mogelijkheden om ‘de club bij elkaar te houden’ nu de wekelijkse repetitiemiddagen kwamen te vervallen en ook buurtcentrum Bij de Buren, waar wordt gerepeteerd, zich aan de coronamaatregelen moet houden. 'Maar het is gelukt,' zucht secretaris Wobke van der Kolk. 'De leden hebben behoefte aan het samen bezig zijn aan een creatief project. We hebben de maandelijkse lunch uitgebreid met een creatieve workshop. Al gauw moesten we ook de lunch vervangen door een koffiemoment, maar de maandelijkse workshops hebben we zo veel mogelijk door laten gaan.'

De leden van De Hangouderen hebben hun kennis en ervaring zo kunnen uitbreiden met het schrijven van eigen teksten in een beknopte stijl. Dit vormt de basis voor de scènes die gaan passen in een groter geheel met het thema: wat heet oud? Bij de workshops laten ze zich graag bijstaan door deskundige begeleiding. 'Het is een samen zoeken naar andere uitingsvormen nu een voorstelling voor een volle zaal er voorlopig niet in zit,' vertelt Wobke. 'Zo willen we in het nieuwe jaar ook gaan kijken of het gebruik van muziek en het maken van een podcast zich voor ons eindproduct leent.'

Vooruitlopend op het eindproduct is het voor een beperkt publiek mogelijk om tussentijds een open workshop bij te wonen. Deze is - onder voorbehoud van coronamaatregelen - gepland op 3 maart in De Schakel in Vleuten. Nader bericht hierover volgt.

Contact met Theatergroep De Hangouderen voor meer informatie: theatergroepdehangouderen@gmail.com.