Statiegeld

DE MEERN > Een meevaller voor Sociaal Cultureel Centrum De Schalm. 'We hebben dit jaar twee keer de mogelijkheid gehad om een statiegeldbonnenactie te houden bij Albert Heijn op het Mereveldplein in De Meern. We zijn beide keren goed gesponsord door de klanten van Albert Heijn. In februari leverde dit ons een mooi bedrag op van 188,25 euro', aldus het bestuur.

'Ze vonden het bij Albert Heijn erg leuk om een lokale organisatie te steunen en daarom mochten we in november op herhaling. We hadden deze tweede keer geluk: Albert Heijn was vergeten om na vier weken onze poster te verwijderen en de zuil te legen. Hierdoor is de actie voor ons met één week verlengd en dat leverde De Schalm een mooi resultaat op van 250,85 euro.'

Uiteraard is het wijkcentrum nu gesloten tot zeker 19 januari vanwege de lockdown.


Lachgasverbod

UTRECHT > Vanaf 1 januari geldt in bepaalde wijken van Utrecht een lachgasverbod. Het gebruik van lachgas zorgt voor veel overlast. In Overvecht, West, Noordwest en Zuidwest is het daarom verboden om lachgas te gebruiken. Hier mag u ook geen tanks en ampullen bij u hebben. Politie en handhavers waarschuwen op deze plekken en geven boetes waar dat nodig is.

Het verbod geldt dus niet voor Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.


Markt Bisonspoor

MAARSSENBROEK > De grote zichtbare werkzaamheden op het Bisonplein zijn gestart met het verwijderen van het kunstwerk. Sinds het afvoeren van de straatstenen is de aannemer druk bezig in de ondergrond. Oude boomstronken worden verwijderd, de riolering is vervangen, nieuwe groenvakken zijn uitgezet en het terrein is klaargemaakt om opnieuw te bestraten. Alle werkzaamheden in fase 1 zijn tot nu toe volgens planning verlopen.

Vanaf januari worden de eerste contouren zichtbaar van het nieuwe plein waar het straks fijn verblijven is. Dan wordt ook gestart met het aanbrengen van het nieuwe straatwerk.


Kerstbomen

WOERDEN > U kunt uw kerstboom in de week van maandag 11 t/m vrijdag 15 januari tijdens de gebruikelijke inzamelrondes aan de weg / bij de inzamelplek zetten. De vuilnismannen nemen de kerstbomen dan tijdens hun inzamelrondes mee. Helaas heeft de gemeente Woerden moeten besluiten om de jaarlijkse kerstboominzameling door kinderen af te gelasten.

'Gezien de strenge lockdown waar we in zitten, is het niet mogelijk of gewenst om veel ouders, kinderen en afvalmedewerkers samen te laten komen op één dag en plek. We hopen deze mooie inzameltraditie voor kinderen uiteraard begin 2022 gewoon weer op te kunnen pakken', aldus de gemeente.