Stadsmuseum

WOERDEN > Plannen is een hachelijke zaak in tijden van corona, maar het stadsmuseum in Woerden kijkt toch graag vooruit. In februari is het museum grotendeels dicht voor de renovatie van de keuken en toiletten. Vanaf 27 februari t/m 9 mei is er de expositie: 'Ik schilder met licht', over fotograaf Hans van Ommeren. Dan van 15 mei t/m 26 september: 'Was getekend, Cornelis Vreedenburgh. Vakantieschetsen toen en nu'. En in het najaar vanaf 2 oktober de tentoonstelling: 'Koe in de Kunst'.


Fietsstraat

LEIDSCHE RIJN > Het eerste deel van de fietsstraat in Leeuwesteyn is klaar. De fietsstraat loopt parallel aan de stadbaan en het Willem Alexanderpark en verbindt de fietsroute vanaf de Meernbrug richting Leidsche Rijn Centrum.


Jeu de boules

LEIDSCHE RIJN > Naast een nieuwe horecagelegenheid in Leidsche Rijn: Buiten, bij de Sluis ten noorden van Leeuwesteyn, is een jeu-de-boulesbaan aangelegd. Met zicht op het Amsterdam-Rijnkanaal kunt u - rekening houdend met de coronabeperkingen - een balletje gooien. Het adres: Oude Vleutenseweg 2.


Per post

VLEUTEN > Veel Liefs start eind januari een kaartenactie voor thuiswonende ouderen. Deze groep is nu al bijna een jaar in isolement door de coronapandemie. Zeker nu de donkere wintermaanden zijn aangebroken, voelen veel ouderen zich eenzaam. Anouk van de Laar, hospitality trainer en een van de initiatiefnemers van Veel Liefs: ‘Een kaartje geeft het gevoel dat er aan je gedacht wordt. Dat is precies wat we met deze actie willen bereiken. We hopen dat heel veel mensen mee gaan doen, zodat we veel ouderen kunnen verrassen.' Veel Liefs is een initiatief van professionals in de hospitality branche. Tijdens de eerste coronagolf hebben zij met Veel Liefs tienduizend mensen in de gehandicapten- en ouderensector verrast met puzzels en spelletjes. Ook voor de ziekenhuiszorg is Veel Liefs vorig jaar een actie gestart waarmee veel kinderen blij zijn gemaakt met een buddybeer voor steun tijdens de ziekenhuisopname van een ouder met kanker. Veel Liefs werkt nauw samen met een netwerk van A-merken, retailers en andere organisaties.
Femke Riel, ook initiatiefnemer van Veel Liefs: ‘We gaan de kaartenactie combineren met iets lekkers en een klein cadeautje. We hebben de studenten van Hogere Hotelschool NHL Stenden bereid gevonden om duizenden kaarten te schrijven. Daarnaast heeft neuromarketingbureau Consumatics aangeboden om alle kaarten te verzamelen en te verdelen. De verspreiding loopt via de thuiszorgorganisaties.'

Wie mee wil doen met de kaartenactie, kan tot uiterlijk 31 januari geschreven kaarten sturen naar onderstaand adres. Schrijf op de kaart een wens, verhaaltje of gedicht en sluit af met je naam. Je hoeft de kaarten niet apart te frankeren met postzegels: verzamel alle kaarten in één gefrankeerde envelop en stuur deze naar het adres in Vleuten. Kijk op www.veel-liefs.nl voor ideeën en inspiratie. Wessels Trainingen, t.a.v. Veel Liefs kaartenactie, Duizendknooplaan 15, 3452AS Vleuten.