Brand kerstbomen

DE MEERN > Een aannemer die werkt voor de gemeente heeft een fout gemaakt bij de aanleg van een inzamelpunt voor kerstbomen aan de Heldammersingel bij een flat met ouderen. De kerstbomen vlogen vorige week in de brand, vermoedelijk door brandstichting. Het inzamelpunt had nooit zo dicht bij de flat mogen worden aangelegd, aldus wethouder Eelco Eerenberg op vragen van de VVD. Wethouder Eerenberg gaf aan, dat er alles aan gedaan wordt om ongelukken te voorkomen en vandalen voor te zijn. Zo worden alle inzamelpunten minstens één keer per dag geleegd. Toch wees hij ook op de verantwoordelijkheid van de burgers zelf, hij roept de inwoners van de stad op om de boom pas buiten te zetten op de ochtend van de inzameling.


Autobrand

DE MEERN > De politie zoekt getuigen van autobrand afgelopen weekend op de hoek Anna Jacominaplaat - Toontjesplaat in de wijk Veldhuizen. In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur ging er een auto in vlammen op. 'Als daar iemand nog wakker was en iets of iemand heeft gezien graag contact via 0900-8844', zo is de oproep van de politie Vleuten-De Meern op twitter.


Verkeerscontrole

MAARSSEN > Op donderdagochtend 7 januari was er een grote verkeerscontrole op de Sportparkweg bij Daalseweide te Maarssen. De controle was georganiseerd door agenten in opleiding. Wijkagent Marco van Houten sloot ook aan bij de controle. In het totaal zijn er 20 bekeuringen uitgeschreven voor diverse feiten zoals niet dragen autogordel, niet handsfree bellen, overtreden max. snelheid, verlichting niet in orde en het niet tonen rijbewijs. ‘Voor de collega’s in opleiding, was het een geslaagde controle. Werken aan veiligheid in het verkeer’, zo laat de politie weten