Zangles

LEIDSCHE RIJN > Zingen is nu niet mogelijk in een groep, maar zeker wel een op een. Benut deze tijd door meer uit je stem te halen. Of hou je stem flexibel door te blijven zingen. Gun jezelf het plezier! Even weg van huis! Kom voor een gratis proefles naar De Hoeksteen. Voor info Nelly van den Broek, 06-18436576 of m.n.vandenbroek@online.nl. De Hoeksteen, Monarchvlinderlaan 200, 3544 DC Leidsche Rijn.


Werfkelders

LEIDSCHE RIJN > Kunstenaars en creatieve makers kunnen zich nu aanmelden bij DePlaatsmaker voor de huur van twee ruime werfkelder-studio’s vanaf de zomer van 2021. De verhuur van de studio’s vindt plaats in samenhang met de ontwikkeling van permanente huisvesting voor kunstenaars, creatieven en culturele organisaties op het Berlijnplein. Samen met RAUM en gemeente Utrecht bouwen ze hier aan een uniek gebied met ruimte voor kunst, cultuur, onderwijs, technologie en organisaties uit het sociaal-maatschappelijke domein. Het is de bedoeling dat de studio’s in de werfkelders ruimte bieden aan kunstenaars en creatieven die zich willen verbinden aan het project Berlijnplein, in opmaat naar permanente huisvesting in de nieuwbouw op het plein (medio 2024). Vanuit dit oogpunt is DePlaatsmaker op zoek naar een of meerdere (collectieven of kunstinitiatieven van) kunstenaars en creatieve makers op het gebied van beeldende kunst, mode, design, nieuwe media en cross-overs tussen disciplines, én daaraan gerelateerde publieksactiviteiten. Spreekt dit jou direct aan en heb je interesse in het huren van een studio in de werfkelders bij Berlijnplein? Download hier de leaflet met meer informatie over het project en de wijze van aanmelden. De deadline voor aanmelding is donderdag 31 januari.


Activiteiten

LEIDSCHE RIJN > Ook geen idee wat je in deze lockdown kunt doen? Doe mee aan de fotospeurtocht in De Meern - Leidsche Rijn.
Bij de fotospeurtocht strijden teams tegen elkaar om alle 8 de opdrachten bij de 6 posts te behalen! De teams bestaan uit gezinnen met maximaal 2 ouders/verzorgers/begeleiders en kinderen t/m 9 jaar. Wanneer? Zondag 17 januari, de tijd hangt van jouw inschrijving af! Castellum, inschrijven op Durffotospeurtocht@gmail.com. Af te leggen afstand: 2,5 km Inschrijfgeld minimaal 5 euro.
Uiteraard is er gratis koffie of thee en chocomel voor de kinderen.


Brand

DE MEERN > Een huis in De Meern heeft door brand maandag nacht veel schade opgelopen. Het lijkt erop dat een batterij van een elektrische fiets de oorzaak is geweest. De bewoners van het huis aan de Gulperberg ontdekten de brand rond 0.30 uur. Ze wisten zichzelf in veiligheid te brengen en waarschuwden de brandweer. Met bluswagens uit Harmelen en Vleuten was het vuur snel onder controle. Een van de bewoners had rook ingeademd en is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.