Afbeelding
Owner

Doe mee met aan de grote gedichtenavond

Poëzie aan de Vecht met filmpje op de site

STICHTSE VECHT > Omdat poëzie altijd kan en mag, en zich niet door virus of vaccinatie laat tegenhouden, houdt Poëzie aan de Vecht op 28 januari de jaarlijkse gedichtenavond.


Online, dat wel. En vooraf opgenomen. Er zijn inmiddels zeven dichters uit Stichtse Vecht en omstreken die hun medewerking hebben toegezegd aan deze editie. Dat belooft prachtige poëzie.
Doe je ook mee? Inzenden van je filmpje kan nog steeds! Stichting Poëzie aan de Vecht sluit zich al dertien jaar aan bij de nationale gedichtendag. Die is op de laatste donderdag van januari.
Deze gedichtendag luidt de landelijke poëzieweek in die dit jaar van 28 januari tot en met 3 februari duurt. Het thema van 2021 is ‘samen’. De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi schreven met z’n tweeën het poëziegeschenk. Natuurlijk laat Poëzie aan de Vecht ook dit jaar de avond niet zomaar voorbijgaan.
Al gaan het programma en de invulling er anders dan anders uitzien. Covid19 dwingt tot creatief omdenken en dat gaat zeker lukken.
De deelnemende dichters is gevraagd om op hun mobieltjes een opname van hun voordracht te maken. Van maximaal drie gedichten per inzending. Die sturen ze op naar de stichting die alle filmpjes verwerkt tot een geheel.
Dit filmpje zal 28 januari op de site van Poëzie aan de Vecht de première beleven. Kijk vast voor een voorbeeld van Annet Koops op de site.
Wil je ook meedoen? Dat kan!
Mail je bijdrage naar poezieaandevecht@gmail.com. Op www.poezieaandevecht.nl staan alle spelregels waar de inzendingen aan moeten voldoen.
Meer informatie over Poëzie aan de Vecht 2021 kun je krijgen via Annet Koops, Annet Schoevaars, Annette Akkerman en Nelleke Jaspers via 06-55153071 of poezieaandevecht@gmail.com.