Buurtinitiatief voetbalveld aan de Kreekraklaan

LEIDSCHE RIJN > Een groep jongeren uit de buurt heeft een plan gemaakt om het voetbalveld aan de Kreekraklaan, hoek Langerakbaan aantrekkelijker te maken voor het voetballen.


'Graag horen wij of u akkoord bent met dit plan', zo is de vraag van de gemeente aan de buurt. De jongeren uit de buurt hebben 103 handtekeningen opgehaald in de buurt ter ondersteuning van het plan. Dit veldje is een officieel voetbalveld, er staat al een hoog hek om de ballen tegen te houden en er liggen drainageleidingen in de grond.
'Om het voetballen hier aantrekkelijker te maken en het voetballen wat meer te concentreren midden op het grasveld willen we meer hekwerk plaatsen', aldus de gemeente.
'Het bestaande hoge hek van 10 meter willen we aan weerszijden verlengen met een lager hek van 5,5 meter lang en 1.20 hoog. De totale breedte van het voetbalveld wordt dan 21 meter. Het lage hek zetten we ook aan beide zijden 5 meter de hoek om. Het hekwerk vormt dan een U vorm.'
Op deze manier wordt het risico kleiner dat de voetbal in het water terecht komt. Ook komen er twee voetbaldoeltjes van 3 meter breed.

Dit plan sluit aan bij de groei van de wijk en de opgave van de gemeente om meer voorzieningen voor sporten in de buitenruimte te realiseren. De buurt kan reageren voor 18 januari. U kunt daarover mailen of bellen met M. van Dijk van wijkbureau Leidsche Rijn (tel. 14 030; e-mail leidscherijn@utrecht.nl).
'Bij voldoende steun voor het plan onder de omwonenden gaan we het plan zo snel mogelijk uitvoeren', aldus de gemeente.